reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

oj tak jak ja idę do lekarza to zawsze to samo mi mówi :szok:
albo słynny paracetamol każe dawać :dry:
anetko bedzie dobrze z ta pracą :tak: idz do etosa i może spytaj sie o syrop i niech ci poleci jakiś :confused:

reklama
Witajcie, czytam Was caly czas, ale weny brak. W dodatku u nas maraton chorobowy ciagle trwa, obecnie Jula leży z gorączką i bolącym gardłem, a mnie chce rozsadzić głowe:baffled: :crazy:

Aneta, gdzie sie zapisalaś na kurs? Do Intop? Od nowego roku gmina nie wspolpracuje juz z intopem ( bylo bardzo duzo skarg). W gemeente sama weyfikacja zgloszen twa baardzo dlugo ( o ile dostali zgloszenie z intopu). Możesz iwec albo jeszcze czekać, albo isc do gminy wziasc nowy formularz i jeszcze raz wyslac zgloszenie. Pozatym mozesz tez chodzic na lekcje do Moedercentrum, ja po pół roku chodzenia wprawdzie mało mówie, ale duzo rozumiem co do mnie mówią.
Na pocieszenie powiem Ci że ja na zaproszenie na rozmowe do gminy czekalam ponad 9 m-cy, a i tak od listopada (gdzie juz kontrakt mam podpisany) jest cisza :angry:.

Wszystkim chorowitkom szybkiego powrotu do zdrowia życzę i odmeldowuję sie do nastepnego razu :-)...

Kochane....

A czy w każdym mieście jest Moedercentrum?:sorry2:
I jak to znaleść bo mnie jak o to pytam to robią tak :szok::szok::szok:?
Nic nie wiedzą - co za ludzie!:-D

Witajcie dziewczyny:-(

Maja znowu chora....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Niedługo się nacieszyłam, ze poszła do żłobka....A do tego złapała akiegoś rotawirusa, bo wczoraj i dziś rano mi wymiotowała i oczywiście biegunki też są, a do tego śluz w kupce, więc zabawa na całego....:-:)-:)-(Do tego zaczeła mi właśnie goraczkować....Teraz coprawda śpi, ale co chwilkę się przebudza i jak zwylke nie ma apetytu....

Poszłam z nią do lekarza i lekarka kazała nam tylko podać LAKCID i dawać jej często pić...Ale co ma zrobić kiedy ona nie chce....:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:A jak się odwodni to będziemy musiałay zostać w szpitalu, a tego bardzo nie chcę, bo co wtedy zrobie z Oli...:-:)zawstydzona/y::wściekła/y:Dobrze, że Seba poszedł dzisiaj na drugą zmianę, to spokojnie mogła iść na jazdę(12h już za mną), a tak to bym musiała znowu odwoływać.....

no i jak tu mam szukać pracy....Chyba doła akiegoś łapię....:baffled::crazy:

Beauty tak do intop się zapisałam. Dzięki za info, muszę do gemente jechać i wypełnić formularz.Beauty napisz mi adres tego Moedercentrum w jakie dni i w jakich godzinach są zajęcia i czy tak sobie mogę bez niczego pójść i poprostu chodzić:confused: Ty nadal tam chodzisz:confused:
Pauka nie poddawaj się będzie dobrze, a swoją drogą to to samo przechodziłam z Nikodemem, ale ja miałam taką prace, że mogłam się zamieniać zmianą lub jeden czy dwa dni nie iść, a później odrobić siedząc w pracy cały dzień.
Pomyśl sobie, że do wiosny już mały kroczek, a wiosną napewno będzie lepiej:tak:
"...I jak to znaleść bo mnie jak o to pytam to robią tak :szok::szok::szok:?" - Aniu uśmiałam się z Twojego posta :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Niko wieczorem znów miał temperaturę 39:szok:, jak długo może to trwać:confused: Zazwyczaj podwyższona temperatura u moich dzieci nie trwała więcej niż 3 dni, a Niko ma już 5:-:)szok:

Aneta, tu są adresy In Den Haag ja chodze do "rumoer" , chyba w" koffiepot" tez sa lekcje, nie wiem jak w pozostałych. Jakis czas temu byl na niedzieli temat odnosnie tego. U mnie zajecia sa 2x tyg od 9.30- 11.00 ( dla poczatkujacych) , mozna przyjsc wczesniej i sie zapytac, ale wiekszosc "nowych" przychodzi od razu na zajecia

beauty bardzo Ci dziękuję:tak: Co robisz z małym? Zabierasz go ze sobą? Płaci się za to jakąś symboliczną cenę, dobrze kojarzę?
Do tego Betsy Perkstraat 14 modercentrum mam 700m:-)

widze ze wszyscy chca sie jezyka uczyc:happy::happy:
znalazlam wlasnie w necie -dzieki podpowiedzia Beauty-ze moze i u mnie w gemeente sa te inburgering, mam numer tel. wiec jutro jeszcze tam bedziemy dzwonic, jak nie to pozostaje mi tylko ten ROC i chyba sie tam zapisze mimo kosztow bo juz mam dosc tego uczenia sie na wlasna reke:no::no:, a z moim to tez tyle po tym holendersku gadam ze chyba z nim sie nigdy nie naucze:baffled: wiec mysle ze szkola bedzie dla mnie najlepsza
Pauka powodzenia z Majeczka ale z tego co slyszalam to dzieci czesto cos lapia w zlobkach no i wciaz do tego mamy zime....syn kolezanki tez chodzi w kratke bo co chwile cos lapie i lata po lekarzach bo do zlobka chca pozniej calkiem wyleczone dziecko
Ide jeszcze pomeczyc ten moj holenderski bo jutro mam lekcje z kolezanka
dobrej nocki zycze
Wlasnie moje kochanie poimformowalo mnie ze z racji ze polska jest w UE nie moge kozystac z inburgering ze nie dostane dofinansowania, rozmawial kilka dni temu o tym jak dzwonilismy do ROC, czyli pozostaje mi placic:crazy::crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
ja dostalam dofinansowanie i tez jestem w UE :)
Tak czy inaczej trzeba sie umowic na spotkanie i zrobic wrazenie :-D;-)

Do góry