reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

natka ja się dokształcam jak spłodzić dziewczynkę:-D:-D:-D:-D, zostało mi jeszcze 6 lat, więc może do tego czasu wymyślą jakąś bardziej pewną metodę na posiadanie córeczki:confused::-D:-)
Tak szczerze mówiąc to nawet nie wiem czy mamy na forum jakąś 30-stkę:confused:, jeśli kogoś uraziłam to bardzo przepraszam, ale z tymi starymi latami to był mały żarcik :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:Natka ciesz się, że Twój przyszły mąż chce trójeczkę, bo mój nawet słyszeć nie chce,ale myślę, że za kilka lat mu przejdzie, a jak nie to trudno:-(

Agasta dobrze z tą córcią masz:tak::-):tak::-). Ja mam wrażenie, że od kilku dni niemowlę w domu mam, bo Oli w nocy budzi się co godzinę:wściekła/y:

Byłam wczoraj w gemente i poinformowano mnie, że gemente w Den Haag już nie sponsoruje od nowego noku kursów dla Europejczyków:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Kurcze, co my jesteśmy gorsi:confused::confused::confused:

Ostatnia edycja:
reklama
ANetko sa trzydziestki na forum :tak: Ale na pewno wiedza, ze to byl zarcik z Twojej strony.
Co do dziewczynki, to moze mojego meza albo meza Pauki zapytasz, jak to sie robi? Haha
My tez chcielibysmy miec trzecie, ale sama jeszcze nie wiem, jak to wyjdzie.. Na razie chyba zaprzestaniemy :tak::-D Moj maz to w ogole by chcial miec najlepiej piatke :rofl2::baffled::szok: Marzy mu sie synek :happy:
Anetko, co do kursu, to ja wlasnie w listopadzie, jak dostalam moje dofinansowanie, to pisalam na forum, ze babka mnie w gemeente poinformowala, ze od nowego roku juz nie bdzie tych dofinansowan dla UE, dlatego WAm mowilam, abyscie sie spieszyly.. Chyba tego nie doczytalas :baffled:

Sencilla ale ja się zapisałam na ten kurs chyba już w sierpniu lub wrześniu:tak: Wydzwaniam do tej szkoły, a oni non stop mówią, że nie ma tej osoby co się tym zajmuje i oddzwonią później i jakoś do dziś nie oddzwonili:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, więc się wkurzyłam i poszłam do gemente:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-:)-:)-(
Jestem tak wściekła, że szok:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, szukam już kursu na własną rękę i najlepsze opinie ma szkoła językowa ROC, ale nie mam pojęcia jaki jest koszt kursu, chyba ponad 600e za semestr, ale cóż jak trzeba to rzeba, chyba nie mam wyjścia:no::no:

Czasem chcę się coś ważnego w szkole zapytać i nie potrafię:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, ryczeć mi się chce:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Chyba wkręciłam sobie doła:hmm::sad:

dziewczyny widze ze wy poważnie z tą szkoła:tak:
mi tez to się marzy,ale narazie nie mamy takich funduszy na to:-(
może jak mała pójdzie do żłobka bądź przedszkola to wtedy i może znajde prace,tylko to się wiąze z tym ze łatwiej mi bedzie znalesc pracę kiedy bede potrafiła sie dogadac, a narazie to ja panikuje strasznie jak mam po angielsku mówic:baffled:

natka czas leci...:tak:, za 4 dni Oliwierek będzie miał 15 miesięcy i też nie mogę w to uwierzyć:szok::-):-D
Natka z tymi funduszami jest tak, że zawsze coś tam by się przydało a to szafa, a to auto, a to budowa i tak naprawdę nigdy tej kasy nie ma:no::no::no: Postawiłam męża przed faktem dokonanym - idę na kurs, bo np aby coś jechać załatwić, czy z małymi do lekarza to on musi brać wolne w pracy, więc na jedno nam to wyjdzie:tak::-)

Gratulacje dla Zosi:tak::tak::tak:, dużo zdrówka i radości z życia:-):-):-):-)

Sencilla z pewnością przyjemnie byłoby obok Ciebie mieszkać:tak::-), ale ja przeprowadzek mam dość:-D:-D:-D. Mój M ma pracę ok 10km od domciu, więc nam tutaj w Hadze fajnie się mieszka:-)

reklama
Ja właśnie wpadłam do domu...
W końcu zakoczyłam ten szalony dzień :-D!!!
Wstałam przed piątą i pojechałam skończyć kuchnie w apartamęcie sprzątac bo mi akurat taka fucha wpadła:rofl2: - wczoraj byłam tam z małymi ale nie skończyłam bo do pracy musiałam lecieć...;-)
Wróciłam koło 7.00 obudziłam mego do pracy porwałam dzieci do opiekunki /niewiem jak sie to pisze ale SENCILLA ty też tam wozisz:-)/
I to był Ernigo debiut jeśli chodzi o zostawanie z kimś obcym...płakał trochę ale już potem Karinka się nim zajęła i było OK...:tak::-)
TAK więc po tych wyczynach jestem w końcu w domu i zajadam kapuśniak bo mąż postanowił mnie wczoraj odciążyć i ugotował obiadek na dzisiaj!:szok::-D

U mnie kursu z geemente też nie ma i .:wściekła/y:
Zosiu rośnij zdrowa!
Anetko gratuluję decyzji...
Ann gdzie sie podziewasz?

Do góry