reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

reklama
czesc dziewczyny
ja mialam dzisiaj kolejna lekcje, babka dala mi ksiazke i bede musiala sie uczyc wlasnym tokiem bo z tymi turkami to dojde ale chyba do zalamania nerwowego:crazy:. najbardziej wkurza mnie to ze tym ktorzy to totalnie olewaja panstwo placi za kurs a ci co chca sie uczyc musza placic i patrzec na takich :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: mam nadzieje ze babka poswieci mi wiecej czasu. mimo wszystko musze jednak przyznac ze po pierwszej lekcji zaczelam wiecej rozmawiac z moim M. wiec cos w tym jest
Anetko ja ci wyslalam na priva. mysle ze bedziesz musiala wczesniej sobie cos zarezerwowac bo pozniej bedzie wszystko oblozone bo sie zaczynaja wakacje
dobranoc dziewczyny

Dzień doberek,
ja dziś do pracy na cały dzień. Wczoraj wieczorem po 18 dzwonili do mnie z pracy czy bym nie mogła dziś cały dzień pracować. A że teściowa ma jeszcze wolne po wakacjach i bardzo chętnie zajmie się Claudią, to ja wykorzystam propozcje firmy :tak: nadgodzinki mi się przydadzą :-D normalnie przepracuje w tym tyg aż 24 godz :-D:szok::-D
I prosili czy bym we wtorek nie mogła przyjść w związku z tym, że pon jest wolny a to jest akurat dzień w który powinnam pracować, ale niestety tak dobrze to nie ma :-D

Miłego dnia

Ostatnia edycja:
Dzień doberek!

Fajnie że już piątek przed nami dłuuuugi weekend dziewczyny!:-)
Gosiu nie daj sie...płacisz i możesz wymagać a poza tym ćwiecz ze swoim...jak sama mówisz coś cię do tego już pchnęło...;-):-D
Do popłudnia...

Dzien dobry
Ja dzis wczesniej ,Michas zrobil na pobutke o 6.Porzegnal tatusia ,a teraz znow slodko spi:tak:Pranko sie pierze ,ja pije wczesna jak na moje mozliwosci kawke:tak:
Agasta pewnie ,nadgodzinki sa fajne pod wrunkiem ze nie sa za czesto:happy:milej pracy
Gosia faktycznie ci sie szokola trafila:no:Dasz rade i tak ja Ania mowi cwicz :tak:
Ania tak weekend dlugi ,ale nie dla wszystkich.Moj A i siostrzyczka pracuja w poniedzialek:tak:

Witam jestem Gosia ;p znalazlam przez przypadek Wasze forum ale ciesze sie :)
Również mieszkam w holandii obecnie w Enkhuizen ale za miesiac sie przeprowadzamy do Hagi bo udalo nam sie kupic mieszkanie i teraz czekamy tylko na spotkanie z notariuszem:)
Ale chcialam głownie zapytac (wiem ze juz poruszalyscie ten temat ale zgubilam Wasze wypowiedzi i jesli to nie problem to fajnie gdyby któraś sprobowala sie powtórzyc:-))
jestem 4 dni po terminie strasznie sie juz wsciekam. ze nadal mnie nic nie łapie:wściekła/y:ale musze czekac...a moje pytanie główne to poród w szpitalu płace ubezpieczenie w Anderzorg w wysokosci 99.25euro EXTRA BASIS czy z tym ubezpieczeniem mimo wszystko bede musiala zaplacic za poród w szpitalu?bo dzis przyszla do mnie polozna na wizyte kontrolna i stwierdzila ze rodzimy w domu bo w szpitalu bede musiala zaplacic 400euro nagle z tym wyskoczyla a ja od początku nastawiam sie na szpital i niechce w domu (ale nie pytala jakie mam ubezp itd)a do ubezpieczalni niemoge sie dodzwonic bo mam tel na karte (głupota):crazy:a do szpitala niemoge znaleść numeru telefonu wspomne ze chce rodzić w Hoornie, takze fajnie by bylo gdybyście jak najszybciej odpisaly na moje pytanie z góry dziekuje i pozdrawiam...zajrze potem

Witam jestem Gosia ;p znalazlam przez przypadek Wasze forum ale ciesze sie :)
Również mieszkam w holandii obecnie w Enkhuizen ale za miesiac sie przeprowadzamy do Hagi bo udalo nam sie kupic mieszkanie i teraz czekamy tylko na spotkanie z notariuszem:)
Ale chcialam głownie zapytac (wiem ze juz poruszalyscie ten temat ale zgubilam Wasze wypowiedzi i jesli to nie problem to fajnie gdyby któraś sprobowala sie powtórzyc:-))
jestem 4 dni po terminie strasznie sie juz wsciekam. ze nadal mnie nic nie łapie:wściekła/y:ale musze czekac...a moje pytanie główne to poród w szpitalu płace ubezpieczenie w Anderzorg w wysokosci 99.25euro EXTRA BASIS czy z tym ubezpieczeniem mimo wszystko bede musiala zaplacic za poród w szpitalu?bo dzis przyszla do mnie polozna na wizyte kontrolna i stwierdzila ze rodzimy w domu bo w szpitalu bede musiala zaplacic 400euro nagle z tym wyskoczyla a ja od początku nastawiam sie na szpital i niechce w domu (ale nie pytala jakie mam ubezp itd)a do ubezpieczalni niemoge sie dodzwonic bo mam tel na karte (głupota):crazy:a do szpitala niemoge znaleść numeru telefonu wspomne ze chce rodzić w Hoornie, takze fajnie by bylo gdybyście jak najszybciej odpisaly na moje pytanie z góry dziekuje i pozdrawiam...zajrze potem

Gosia witaj na forum,
przewertowalam strone twojej ubezpieczalni i jest zaznaczone ze pokrywaja tylko czesc kosztow a reszte musisz pokryc sama, czyli to co powiedziala ci polozna zgadzaloby sie, ile dokladnie to musisz sie w ubezpieczlni dowiedziec.

Ja niedawno no juz troche temu wrocilam ze szpitala, mialam wprawdzie na 9:50 ale oczywiscie "jakis kliniczny przypadek" przedemna i sie nasiedzialam z godzine ekstra...
Tak czy inaczej szyjka trzyma, nie zweza sie dalej i ogolnie nie jest zle, ale nadal musze grzecznie odpoczywac i raczej wylegiwac sie w lozeczku, no i w zwiazku z tym od teraz bede miec kontrole co tydzien, na nastepna ide w czwartek popoludniu...

Ostatnia edycja:
Ann....dziekuje za odpowiedz...jestem wsciekla bo nikt wczesniej nic nie wspominal o tym ze trzeba doplacac ;/;/ czyli co nie ważne ile bede placic ubezpieczenia bo Oni i tak pokrywaja tylko połowę?

reklama
Dzień dobry:tak:
Witaj Gosia 2, ja Ci nie pomogę ponieważ nie orientuję się w temacie, ale może się kiedyś spotkamy bo ja właśnie mieszkam w Hadze:tak: W jakiej dzielnicy Hagi będziesz mieszkać:confused:
Ann odpoczywaj i dbaj o siebie:tak:
Gosiu fajnie, że w szkole lepiej:tak: Dziękuję za wiadomość:tak:, 300e to trochę dużo:szok:, więc muszę popatrzeć na te pensionaty tylko obawiam się, że chyba za późno się za to zabrałam, znalazłam jeden tani hotel, ale wszystko już zarezerwowane do września:szok::baffled:
Ja już drugie pranko wstawiłam, obiadek zrobiłam - kapuśniaczek, ogródek wypieliłam i teraz kawka i bananowiec... ktoś chętny:confused:

Załączniki

• 100_2365.jpg
    100_2365.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 33
Do góry