reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Holandia

Witam

Mamo_mikolaja a nie mozesz podejsc z nia do CB i tam zapytac???

Karola no rzeczywiscie roznica jest ogromna.A jaki sie Michas urodzil??chyba jest bardzo drobnej budowy:tak:Jessi jest raczej srednia.Na centylach jest wagowo na srodku a wzrostowo idzie gora.

Aniahaven mam nadzieje,ze z Ernim to nic powaznego i mu sie szybko poprawi.

reklama
Zajączek z niedźwiedziem złowili złotą rybkę. Wypuścili ją, za co rybka podarowała im po trzy życzenia.
Pierwszy niedźwiedź:
- Chciałbym żeby w całym lesie były same niedźwiedzice i tylko ja sam niedźwiedź.
I tak się stało.
Zajączek:
- Chciałbym mieć motorek.
Niedzwiedź podniecony swoim poprzednim życzeniem:
- Chciałbym żeby w całym państwie były same niedźwiedzice i tylko ja sam niedźwiedź.
Zajączek:
- Chciałbym mieć kask do tego motorka.
Niedźwiedź już na maksa podjarany:
- Chciałbym żeby na całym świecie były same niedźwiedzice i tylko ja sam niedźwiedź.
Zajączek założył kask, odpalił motorek, ruszył i:
- Chciałbym żeby misiu był pedałem.
:-D:-D

dziewczyny jak jest tutaj z aktem urodzenia malej ??
dostalismy w gemente jakies pisemko z jej danymi i naszymi ale to wogole nie przypomina aktu urodzenia polskiego, myslalam ze tez daja tutaj unijne we wszystkich jezykach jak u nas a tak nie jest ???
czyli bede musiala go tlumaczyc zeby w pl cos zalatwic ? mam nadzieje ze uda nam sie dostac becikowe ?? haaa caly czas jestesmy zameldowani w pl

Witam

Za rada mamy mikołaja zamieszczam mój post u was może wy podpowiecie mi cos więcej

najprawdopodobniej już niebawem do was dołącze i chciałam sie zapytac czy jest gdzieś w okolicach venlo(grubenvorst) jakieś przedszkole dla obcokrajowców. Mam 3,5 letnią córeczkę z trudnych powodow finansowych planujemy z mężem wyjechac do holandi(mieszka już tam siostra męża) a i mąż już tam pracował. I teraz chcielibyśmy wyjechać razem. I myślałam o stronie edukacyjnej dla małej ale z racji tego że ona mówi tylko po polsku to boje się że bardzo zraziła by się do przedszkola typowo holenderskiego. Co wy o tym myslicie. Może macie jakieś swoje doświadczenia. Pozdrawiam

Mamo małego alergika... ja nie jestem z tamtąd aleuważam że mała sobie super da rade nawet w holenderskim przedszkolu...:tak:Dzieci szybko sie przyzwyczajają a między sobą nawet w czterech jezykach dagadują!:-D
Najważniejsze jest twoje nastawienie i .... trochę optymizmu...Ja sama mam dwójkę chodzącą do holenderskich placówek....;-)Dzieci szybciej niż my łapią język i nawiązują kontakt...:cool2:

Mamo Mikołaja jak bedziesz wyrabiać małej pszport to oni te papiery przez ambasade do Warszawy wysyłają potem do Uscyilnego gdzie braliście ślub...a potem drogą powrotną dstaniecie polskie akty urodzenia - przyślą pocztą na adres zameldowania w NL...:-D
Taka skomplikowana historia papierowa....

Erni ma sie lepiej - powiedziałabym że jedna noga działa normalnie a druga jeszcze nie...:zawstydzona/y:Rozmawiałam z moim docentem z kursu na ten temat - bo on z zawodu jest neurologiem i powiedział że powinnam tego dopilnować jeśli będzie po weekendzie nadal dziwnie chodzł bo to jes sprawa ucisku na nerw tylko nie wiadomo czy ten kręgowy cz ten jakiś w głowie...jak co mam iść do domowego po skierowanie - NIE LEKCEWAŻYĆ TEGO - i skonsultować w szpitalu....:tak:

I tak też zamierzam zrobić....

dziewczyny jak jest tutaj z aktem urodzenia malej ??
dostalismy w gemente jakies pisemko z jej danymi i naszymi ale to wogole nie przypomina aktu urodzenia polskiego, myslalam ze tez daja tutaj unijne we wszystkich jezykach jak u nas a tak nie jest ???
czyli bede musiala go tlumaczyc zeby w pl cos zalatwic ? mam nadzieje ze uda nam sie dostac becikowe ?? haaa caly czas jestesmy zameldowani w pl

Ale byliscie normalnie zarejestrowac ja jak sie urodzila w gminie w ktorej rodzilas??Jak moj Pawel pojehcac zapisac Jessi to dam dali mu odpis aktu urodzenia i wlasnie wielojezyczny.Ale w sumie to jest ksero.Ja teraz bralam,bo jak bedziemy jechac do polski w sierpniu to chcemu ja zglosic w USC,i dzwonilam do Sneek bo tam rodzilam i poprosilam o oryginalny odpis aktu a nie ksero.Przyslali mi go w tym samym tygodniu razem z acceptgiro.Placilam jakies 11e.

Aniahaven a to o czym ty piszesz to zrobili Ci za darmo??Jak my bylismy wyrabiac malej paszport to chcieli za transkrypcje aktu urodzenia prawie 100e:szok:a ze to nie jest taka naglaca sprawa to stwierdzilismy,ze sami to zalatwimy osobiscie jak bedziemy w PL.

Zmykam szykowac Jessi do lozka.Jutro same jestesmy bo tata i ciocia ida do pracy:-(

Czarna z tego co pamiętam to płaciliśmy jakieś centy za ten dokument z gemeente a potem było już za friko!:-D
Ja sie wziełam za porządki na górze.... posegregowałam zabawki, przebrałam łóżka i taki tam...jednym słowem GENERALKA....:tak:
Mam zamiar jeszcze ciuszki poukadac w szafach bo trzecia pralka w trakcie a mój M ma dzis zamiar mecz oglądać wieczorkiem...więc same rozumiecie...:sorry2:

A gdzie sie podziała Anetka?!!!:confused::confused::confused:

reklama
Witam
Kochana Aniu ,Aneta się jeszcze wczasuje:tak::tak::tak:Ja też pranko muszę rozwiesić a reszta na jutro zostaje:sorry2: dziś już mi się nie chce :no:Dobrze ,ze Erniemu lepiej,ja mimo wszystko poszłabym po skierowanie:confused:
Czarna Michaś miał niecałe 3 kg jak się urodził:tak:
Witaj mamo małego alergika nie masz się co martwić o córeczkę ,tak jak Ania pisała....:tak:
Robale fajnie ,że pierwszy dzień w pracy uważasz za udany:tak:
dobrej nocki

Do góry