reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

czesc dziewczyny
ale burza nad nami przeszla, jeszcze teraz sie blyska ze :szok:
Dziewczyny dzieciaczki wam rosna i takie postepy :tak: Gratki dla waszych maluszkow. Aniu a Twoj Wiktorek to skora z ciebie zdjeta, wypisz wymaluj ty :-):tak:
Morgenrood ja od pol roku juz mieszkm w Mierlo,tylko ze teraz przeprowadzilismy sie do innej dzielnicy. Na kawe bez problemu sie mozemy umowic, ty mieszkasz chyba niedaleko. Jak co to napisz namiary na priva i sie umowimy
A co do rodzenia to jak ja rodzilam w szpitalu to bez problemu dostalam znieczulenie

reklama
Co do znieczulenia: ja po 24h bolesnych skurczy z rozwarciem 3cm, pojechałam do szpitala. Dostałam zastrzyk na rozwarcie szyjki. po 2h miałam już pełne rozwarcie. Co do znieczulenia to pytały mnie położne w szpitalu czy chcę. Oczywiście, że chciałam :p ale na zew.oponowe się nie zgodziłam, bo się boje takich wkłuć w kręgosłup. Więc dali mi coś dożylnie, na zasadzie pompki z morfiną, że gdy mnie boli mocno, mam sobie sama nacisnąć (mimo naciskania również leciało metodą kropówkową). Całkowicie bezpieczne dla kobiety i dziecka.w mojej karcie mam wpisane: "pijnbestrijding: remifentanil, ontsluiting". Byłam z niego bardzo zadowolona, choć mam dość wysoki próg bólu...
W związku z tym, że mój poród był całkowicie bezpieczny i bez problemów, musiałam ponieść koszty 2dniowego pobytu w szpitalu. Doba 175e. Gdyby położna, w czasie porodu domowego, stwierdziła, że nie damy rady, że coś jest nie tak i udajemy się do szpitala, wtedy poród jest za darmo. Ale jeśli rodzi się pierwszy raz, to sama polecam poród w szpitalu. Obsługa bardzo miła, sympatyczna, na każde zawołanie.

hejka
konkretnej decyzji kredytowej jeszcze nie mamy ale juz kolejny raz nas męża wzywają na podpisanie kolejnych dokumentów Chyba idzie dobrze:)

jaką macie pl telewizję N, cyfrę?????

witamy

myslam ze duzo bede miala do nadrobienia a tu cisza jakas..??
moj porod 18 godz 2 x byłam na znieczuleniu w kregosłup..............przezylam dzieki bogu ale wspomnienia koszmarne..))

Gosiu witaj na nowym mieszkaniu , kiedy parapetowka ?? napewno wpadne bo milnelo juz mnostwo czasu od naszego spotkania

dzieciaczki nam rosna , brzuszki mamusia tez wiec oby tak dalej...
uciekam spac bo rano do pracyyyyy

dobrej nocki

Witam
No wlasnie, Ania zniknela i forum tez umarlo :-(
MamoM. przyjezdzajcie serdecznie zapraszam :tak:
Mysmy wczoraj takiego pecha mieli ze szok, juz dawno takiego dnia nie mialam :no: Juz od rano szlo jakos nie tak ze czuam ze cos sie wydazy, no i najpierw w sklepie Daan wylal 5 litrow na ziemie, na szczescie nie musialam placic za nia, babka powiedziala ze sie zdaza ;-) a jak wracalismy ze sklepu zatrzymala nas policja- przekroczenie predkosci i buch 200E, jak to slyszalam to jak by mi kto w leb walna
Carinio ja tez po ciazy okolo 5 miesiecy po urodzeniu dostalam polpasca, na szczescie tylko prawa polowe ciala i nie mialam takiego bolesnego ale i tak pozniej grube pol roku skora gdzie go mialam byla drazliwa i wogole takie nieprzyjemne uczucie mialam. Zdrowie ci zycze, a wogole dostalas cos od lekarza bo ja musialam sie leczyc oczywiscie niezawodnym paracetamolem:cool2:

reklama
gosiu, dzisiaj mnie obejrzeli i powiedzieli co to, a jutro mam pobieranie krwi i przepisza odpowiednie leki. niby dlatego, ze karmie, musza zobaczyc jakie leki stosowac, bo polpasiec lubi atakowac czerwone krwinki... az zamarlam jak uslyszalam dzisiaj diagnoze :( no ale, poród przezylam :D to i reszte dam rade ;D

Do góry