reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Madzia nie ma sie czego bac, tutaj raczej nie nacinaja z tego co mi powiedzialy dziewczyny :) Ja w ogole juz nie ogladam TLC bo tam same jakies straszne porody, nic wspolnego to nie ma z rzeczywistoscia, a najgorzej to wygladaja porody rodem z amerykanskich serii :baffled: my tu sobie czasem narzekamy na Holandie, ale w USA to napewno nie chcialabym rodzic, wyglada to strasznie. Moja kuzynka z USA miala porod na termin ktory sobie wybrala :/ przebijaja wody, kroploweczka i lets get this party started... Madziu a ty znasz juz plec swojej dzidzi? Jesli wspominalas to wybacz :-)

jeju nie moge zasnac, chyba jestem overexcited przed jutrzejszym...

No włąsnie TLC he he i każda wie o co chodzi, ja te porody przestałam już oglądać, ale za to" ciąża z zaskoczenia" jest fajny. Jak to sie dzieje ze kobieta nie wie ze jest w ciązy.

Ayni , dzisiaj poznam płeć maluszka, o 10.30 mam usg :):):) z wrażenia już nie śpie :) i nawet naszykowałam mojemu śniadanko ;)

reklama
Ja ostatnio śpię max 5h i koniec... jak tak dalej pójdzie, to jak Mała się urodzi, ja będę ją budzić a nie ona mnie. Nie mam kanału tlc, a lubiłam oglądać te wszystkie Miami Ink, LA Ink itd. no i programy typu "Jak się nie ubierać" :-D . Telewizję oglądam z portalu weeb.tv i oni tam co jakiś czas zmieniają zestaw kanałów. Mogliby mi oddać to tlc, bo z babskich, to mam tylko tvn style.

Fajny był jeszcze Wedding tv ale ostatnio co przełącze to filmy z wesela lecą , nic ciekawego :(:( a za tvn style nie za bardzo przepadam, czasem obejrze ten program Cichopkowej "sexy mama" :)

Znowu dzisiaj pochmurno, aż sie nie chce wychodzić:(

Fajny był jeszcze Wedding tv ale ostatnio co przełącze to filmy z wesela lecą , nic ciekawego :(:( a za tvn style nie za bardzo przepadam, czasem obejrze ten program Cichopkowej "sexy mama" :)

Znowu dzisiaj pochmurno, aż sie nie chce wychodzić:(

Właśnie ta pogoda tutaj mnie dobija. Jednego dnia jest tak, że aż chce się zamienić w motylka i latać po łące, a drugiego nawet z łóżka się nie chce wstać. Póki co jestem po mleku z płatkami i oglądam dzień dobry tvn. Muszę iść do ABN doładować chipknipa, a tak mi się nie chce :baffled:. Można pić codziennie kawę z mlekiem? Ja robię taką z pół max jednej łyżeczki i daję duuużo mleka. Jak będę w PL, to kupię sobie Inkę, bo nie ogarniam, czy tutaj w normalnym sklepie znajdę kawę zbożową.

Z moich informacji można pić kawe w niewielkich ilościach, czyli np filiżanke dziennie a nie 5 :) a kawe Inke widziałam w polskim sklepie :) wiec jak masz mozliwosc to mozesz sobie podejsc :) Znalazłam broszurke w poradniku który dostałam od położnej:

proporcja na dzień
1. 3 filizanki kawy i 1 herbaty
2. 2 herbaty 2 kawy i szklanka coli
3. 2 kawy i 3 herbaty

Zbozowa mozna tez kkupic w drogeriach lub w eko sklepach,w tych ostatnich wybor jest przeogromny,sa rozne rodzaje zboz.wlasnie skonczylysmy cyckowanie,malutka to maly ssak :)

Niestety w sklepiku polskim koło nas nie było, no i jest tam trochę drogo, więc prędzej kupimy, jak będziemy u rodziny na święta. A jest tu jakaś lokalna kawa zbożowa o konkretnej nazwie? Patrząc na proporcje, myślę, że dotyczą mocniejszej kawy i herbaty, niż ja piję. U mnie picie herbaty, to barwienie wody na kolor herbaciany na kilka sekund, żeby jakiś smak miała i potem resztę zostawiam w kubku dla Męża. Kawę robię, jak wcześniej wspominałam. Czyli chyba nic się nie stanie, jak się zmobilizuję i sobie zrobię kawkę :).
.
Ja owieczek jeszcze nie jadłam, ale podoba mi się, że jest ich tu tyyyle :D. Marzy mi się taki domek na wsi, kawałek łąki i takie puchatki chodzące, do tego jakieś kucyki szetlandzkie i inne kozy ;)

Ostatnia edycja:
reklama
.
Ja owieczek jeszcze nie jadłam, ale podoba mi się, że jest ich tu tyyyle :D. Marzy mi się taki domek na wsi, kawałek łąki i takie puchatki chodzące, do tego jakieś kucyki szetlandzkie i inne kozy ;)

Astrid, ale sie usmialam z tego jedzenia owieczek. hihi, ja sie chyba jednak nie odwaze, nie przepadam za klakami welny w ustach

Do góry