reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Astrid dzieki za link , poczytam zajrze przynajmniej jak to wyglada, mam nadzieje ze w Bergen tez jest :tak:
chociaz to mniejsze miasto.

A jesli chodzi o wino , szampany, rumy i inne bezalkoholowe to znalazlam w necie strone, mozliwosc zamowienia online . Kocham Holandie za to, wszystko pod reka bez wychodzenia z domu, no i ceny przystepne, buteleczka czerwonego za 5 EUR jak w sklepie.

Moze ktoras bedzie zainteresowana, podaje link
Alcoholvrije rode wijnen

Ciekawa sprawa :-). Kupiłabym, jakbyśmy robili jakąś imprezę. Ja przed ciążą specjalnie alkoholowa nie byłam (wyszalałam się za czasów liceum i w połowie studiów mi przeszło), więc mnie teraz nie ciągnie wcale, mimo że to wszystko tam bez alkoholu jest.

Ta partia działa mi na nerwy. Ciekawe ilu z nich z własnej woli poszłoby do pracy na róże i inne kwiaty, magazyny, pakowanie żywności itp., gdzie pracuje się nie 8 a 12 godzin? No i ciekawe, czy by byli tacy chojracy, jakby nagle się ci wszyscy "źli" emigranci zabrali i pojechali do domu. Poza tym, jak to M. mówi: objeżdżają Polaków ci, co ich nie znają i z nimi nie pracowali, bo ci Holendrzy, którzy mają styczność z Polakami, jakoś nie narzekają.

Ostatnia edycja:
reklama
A co jeszcze partia Wildersa jest w stanie wymyśleć przeciw Polakom?
Wolę nie myśleć...
Swoja drogą Wilders narobił niezłego bagna i dziwię się, że inni politycy go trawią, że nikt jeszcze nie podał go do sądu.
Ciekawa jestem co by zrobili Holendrzy gdyby tak (hipotetycznie) wszyscy Polacy opuścili Holandię.... Szklarnie, fabryki magazyny miałyby niezły orzech do zgryzienia, bo chociaż wśród Holendrów jest duże bezrobocie to mało który podejmie się pracy za 8€ brutto....
No, ale widać tak już musi być - w Holandii jest Wilders, w Polsce Palikot itp

Wolę nie myśleć...
Swoja drogą Wilders narobił niezłego bagna i dziwię się, że inni politycy go trawią, że nikt jeszcze nie podał go do sądu.
Ciekawa jestem co by zrobili Holendrzy gdyby tak (hipotetycznie) wszyscy Polacy opuścili Holandię.... Szklarnie, fabryki magazyny miałyby niezły orzech do zgryzienia, bo chociaż wśród Holendrów jest duże bezrobocie to mało który podejmie się pracy za 8€ brutto....
No, ale widać tak już musi być - w Holandii jest Wilders, w Polsce Palikot itp

Tia a jak nie Palikot, to Kaczyński. Każdy kraj ma swojego. Z takim podejście, to Holendrzy by chyba emigrantów łapali i błagali o pozostanie ;). Mam nadzieję tylko, że nie ma on wielu sojuszników. Na szczęście Parlament Europejski się za to wziął, oby z dobrym skutkiem.

Ale ja dalej nie wiem...:-(wytłumaczcie mi jak prostej babie:tak:...co daje holenderskie obywatelstwo???
Większe możliwości....
W chwili obecnej, po nagonce Wildersa jak pokazujesz polski dowód/paszport to możesz się pożegnać z wieloma rzeczami - kontrakt na dom, samochód, abonament telefoniczny itp. Bez obywatelstwa zawsze będziesz tu przez niektórych traktowana jak człowiek drugiej kategorii i zawsze możesz dostać nakaz opuszczenia Holandii z byle powodu

reklama
Ostatnio jakis holenderski polityk wypowiadal sie ze maja 4 tys bezrobotnych ,wiec czy to tak duzo.
No wiesz, jeśli każdy z nich bierze zasiłek to dużo dla budżetu. Tym bardziej niektórych kłuje w oczy, że Holendrzy biorą zasiłki a Polacy pracują rzekomo zabierając Holendrom pracę. I to wszystko przez jednego głupka chcącego zaistnieć...

Do góry