reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Holandia

iguana - wlasnie ja sie o tych pieluszkach wielorazowego uzytku dowiedzialam wlasnie z holenderskiej prasy na przyszlych mam. Tutaj sa oczywiscie mniej wiecej cenowo jak w polsce jesli chodzi o sklepy internetowe. Ja natomiast zaczelam googlowac i rozne kolorowe majteczki sa na allegro juz za 20 PLN!! rozne akcesoria, czyli te wklady do prania, kontener na przechowywanie zuzytych pieluszek oraz antybakteryjny srodek do prania tez dostepny do tego samego sprzedawcy w niskich cenach . Nawet jesli powiedzmy jestem szalona i kupie sobie 20 majteczek w roznych wzorach i kolorach za 20 PLN to jest tylko 400 PLN plus wklady , sa jeszcze tansze i wielokrotnego uzytku, mysle, ze to inwestycja jednorazowa i pieniazki zaczna sie zwracac, tymbardziej , ze pieluszki sa bardzo drogie i miesiecznie spora kwote wydaje sie wlasnie na same pampersiaki, nie wspomne juz o srodowisku i trzymania pupy dziecka w sztucznych tworzywach, srodkach chemicznych i zapachowych, podrazniajacych dziecko. Ja intensywnie czytam na ten temat i jak narazie widze same superlatywy. Co prawda co 2 dni wypadalo by zrobic pranie , ale jak sie nie pracuje i siedzi w domu to powieszenie prania nie jest raczej czasochlonne.

zernikj na ta aukcje i tego sprzedawce, mysle, ze to tanio i inwestycja w zdrowie dziecka, oszczednosc i ekologia w jednym

pieluchy pieluszki wielorazowe MINKY 45 rodzajów (2170174023) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Moje dziecie zasnelo mi dzisiaj o 17 i przespal ponad godzine wiec wieczor przedluzyl nam sie do 22 :szok:
Aniu fajna slizgawka, ja wylicytowalam ostatnio trampoline i w srode jedziemy odebrac a juz sie balam ze nic nie znajde przed urodzinami Daanka, bo bedzie kilka dzieci wiec chcialam zeby mialy jakies zajecie.
Sencilla wrzuc linka na to ciasto plisss :-)
Aniu tak wczesnie kleszcze :szok: ja dzisiaj widzialam mysz na tarasie :szok: nie wiem czy teraz myszy wchodza do domu :confused: bo nie usmiecha mi sie miec drzwi cale lato zamknietych :dry:
Wrzuce wam kilka zdjec Daanka i jedno jak zasnal popoludniu
IMG_4333-male.jpgIMG_4441-male.jpgIMG_4475-male.jpgIMG_4476-male.jpg

Bry, znowu muszę Was doczytać :). Ja wczoraj pojechałam po pracy z maluszkami do weterynarza :), spisały się dzielnie. Dostaliśmy maść na odrobaczenie + malutki antybiotyk bo gdzieś się przeziębił. aż się zdziwiłam bo w pokoju ponad 25 stopni. Ale jestem i z siebie dumna bo ja to nie gadająca po holendersku ani angielsku a mimo się dogadałam bez problemu :tak:. Kumpel jak nas zawoził jadąc tak uważał, mówiąc że dzieci wiezie :-D. M zrobił w końcu pompę w samochodzie więc mam auto sprawne :-). Teraz czas do pracy, cały dzień znowu na słońcu, morda już na machoń, oby znowu głowa tylko nie bolała.

Witam Dziewczyny! :-)
Naszczescie powrocilam do swiata zywych. Wypocilam cala goraczke w nocy.
Dzisiaj w planach mam spacer po wczorajszym dniu spedzonym w lozku musze nadrobic stracony czas.

Co do pieluszek wielokrotnego uzytku to musze przyznac ze super pomysl a pienadze zwroca sie bardzo szybko. Ja wydaje 11 euro tygodniowo na pampersy.

Ja od wczoraj biorę paracetamol i zdaje mi się, że bardziej się pocę. W sumie to chyba dobrze. Najgorsze jest to, że mnie dziś naszło na gotowanie pomidorówki, co oznacza, że muszę się wygrzebać z łóżka i iść do sklepu :eek:.

Witam Dziewczyny! :-)
Naszczescie powrocilam do swiata zywych. Wypocilam cala goraczke w nocy.
Dzisiaj w planach mam spacer po wczorajszym dniu spedzonym w lozku musze nadrobic stracony czas.
Co do pieluszek wielokrotnego uzytku to musze przyznac ze super pomysl a pienadze zwroca sie bardzo
szybko. Ja wydaje 11 euro tygodniowo na pampersy.

Anetko ja caly czas rozwazam ten pomysl, na szczescie nam jeszcze sporo czasu na podjecie decyzji. A powiedz mi jakich uzywasz pieluszek ? Moja kolezanka z AMS wyznala mi , ze ona miesiecznie wydaje okolo 100 EUR na pampersy bo jej corka na poczatku duzo zuzywala, wg mnie to spory koszt , bo dziecko samymi pampersami nie zyje, potem dochodza dodatkowe koszta na pielegnacje itd. Niestety nie mam porownania , zeby ocenic jak to jest w praktyce. No i witaj w swiecie zywych ! usciskaj Filipino

Ja od wczoraj biorę paracetamol i zdaje mi się, że bardziej się pocę. W sumie to chyba dobrze. Najgorsze jest to, że mnie dziś naszło na gotowanie pomidorówki, co oznacza, że muszę się wygrzebać z łóżka i iść do sklepu :eek:.

Beterschap schat ! OOo pomidorowke tez bym zrobila, masz jakis sprawdzony przepis , czy na koncentracie ? Uzywasz bulionu czy po rosole masz cos jeszcze ? Wyjscie na dwor troszke lepiej Ci zrobi, mimo ze moze sama mysl nie jest zachecajaca. trzym sie!

Ja lece wstawic szmatki i gabki do prania , tymczasem zdecydowalam , ze dzis u nas na lunch bedzie krem z dyni, z grzankami smazonymi bo zostala mi jeszcze polowa dyni a nie bede znow kuskusa robic. jeeeju ale ja mam energii ostatnio !!

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich.
Ja dziś w trochę lepszym nastroju. Wczoraj wyleżałam się za wszystkie czasy, dziś też profilaktycznie do 10.00 w łóżku i powiem wam szczerze, że mogę w miarę normalnie funkcjonować. Tzn gdzieś mnie tam jeszcze czasem zaboli, ale chodzę w miarę normalnie.
Zaliczyłam już prysznic i śniadanko. Teraz muszę powiesić 1 pranie, odkurzyć dół, przygotować do obiadu i potem powiesze drugie pranie i mam labę:-D
Yyyy, to znaczy nie do końca, bo mam dziś spotkanie w szkole u syna w sprawie testów na dysleksję:confused2: Tyle, że on dysleksji nie ma, za to ma trudności z przyswajaniem wiedzy. No, ale chcieli robić testy to niech robią:-D

Bry, znowu muszę Was doczytać :). Ja wczoraj pojechałam po pracy z maluszkami do weterynarza :), spisały się dzielnie. Dostaliśmy maść na odrobaczenie + malutki antybiotyk bo gdzieś się przeziębił. aż się zdziwiłam bo w pokoju ponad 25 stopni. Ale jestem i z siebie dumna bo ja to nie gadająca po holendersku ani angielsku a mimo się dogadałam bez problemu :tak:
Brawa dla piesków i dla ciebie. Ja mam trochę podobnie jak ty, tyle że ja gadam po trochu po angielsku, po holendersku, na migi i też się dogadam:-D
jeeeju ale ja mam energii ostatnio !!
Jakbym siebie widziała... Robota by się znalazła, bo w domu/ogrodzie jest zawswze coś do zrobienia, ale z tymi chęciami do pracy, czy energią to już gorzej

Właśnie dostałam pocztą list z Kraamzorg de Waarden, z ulotką informacyjną i listem kiedy bedą się ze mną kontaktować. Od razu mi lepeij, ze już coś się zaczyna dziać:-D:-D

A czytałyście artykuł "Wilders konta Polacy"? Najbardziej podobał mi się opis jego wyglądu:
Z wyglądu przypomina podstarzałego cheruba o okrągłej, pucułowatej twarzy, okolonej rozjaśnionymi na blond lokami
:-D:-D:-D:-D:-D

OMG : moje ulubione fragmenty to : (...) pewnie sam za takiego się uważa: za obrońcę drzewa życia w ogrodzie holenderskiego Edenu przed muzułmańskimi barbarzyńcami i hołotą z Europy Środkowo-Wschodniej. Nazywa się Geert Wilders (...)

(...)
Gdy Wilders chciał w 2009 r. pokazać swe „dzieło" w Londynie, dostał zakaz wjazdu na teren Wielkiej Brytanii. (...) -to ciekawe, tego nie wiedzialam jeszcze

(...)
zaopatrzenie się obywateli w... pistolety dla obrony przed rabusiami z niecywilizowanej części Europy. (...) :szok:

(...) Beata Hitchock zwraca także uwagę na inne zjawisko: nagminnie pozbawianie polskich rodziców prawa do opieki nad dziećmi.
Obecnie zajmuje się sprawą wdowca, który sam wychowywał dziecko, a któremu po utracie pracy zaproponowano, aby oddał je „okresowo" rodzinie zastępczej. Choć ojciec znalazł zatrudnienie i spełnia wszystkie urzędowe wymogi, dziecka nie odzyskał. (...) no tak, w koncu w Niderlanach coraz mniej dzieci do adopcji, bo wiekszosc niechcianych jest usuwana aborcyjnie, wiec polowanie na biale dzieci w cenie...

Bardzo dobry artykul...

reklama
Do góry