reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Witam :)
Ja już po śniadanku i po kawusi. Mam chwilke czasu, bo mąż robi porządki w garażu, a potem jedziemy na zakupy i z naszym pieskiem do weterynarza na szczepienie. Już mi go żal:sorry2:
Tyle, że jemu mnie nie żal. Obudził mnie glośnym piszczeniem o 3.00 w nocy i choć on potem jeszcze zasnął, to ja wierciłam się prawie do samej 5.00...
Za to potem spałam do 10.00:-D
o 13:00, będę starsza od siebie o rok... 25 lat, jeju, zawsze mi się wydawało, że to tyyyle jeszcze czasu przede mną, a to już
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANA!!!!!!!!!!!!!!!
Co do marki HP to jest chyba przereklamowana bo juz od tylu osob slyszlam ze maja problemy. My mamy acera (3 lata) i lenovo(1.5) z tym ze acer juz ma padnieta baterie a lenovo chodzi bez zarzutow.
Ja też mam acera. ma już 2,5 roku i oczywiście działa wyłącznie na prąd. szkoda mi na nową baterię, wolę poczekac i ew. kupic nowy laptop:-D

Wiecie co? Denerwują mnie niektórzy sprzedający na marktplaats. Dają ogłoszenie, nie podają nr telefonu tylko kontakt meilowy, człowiek pisze i czeka dniami, tygodniami na odpowiedz:angry:
Już tak miałam z łóżeczkiem, teraz tak mam z szafką. Chciałam kupic szafkę - taką wąską do 50cm, żeby postawić w kąciku dziecięcym koło łóżeczka. Miałabym na ubranka i kosmetyki. No i oczywiście czekam już od poniedzialku na odpowiedz i lipa:wściekła/y:
Niepoważni ludzie........

Robale, coś dawno cie tu nie bylo. Jak zdrówko?
Hehe, zapraszam, zapraszam. Oblejemy troszeczkę, by się tapeta nie odkleiła :-D:-D:-D

reklama
AYNI ja tez w pazdzierniku 22 .To byl dzien kiedy nasz papiez odprawial swoja pierwsza msze.Mama opowiadala ,ze ogladali to w Tv i co chwile lapaly ja skurcze.

Ostatnia edycja:
Ooo moj brat tez z 22 pazdziernika. Ja tez urodzilam pierwsza coreczke,jak mialam 25 lat,miesiac po urodzinach.

Z tych co wymienilas, to ja znam tylko Marco Borsato, nie lubie go za bardzo, ale ma piosenke o corkach : Dochters, na teledysku mozemy zobaczyc tatusiow z coreczkami :)
Znam za toBløf nawet lubie jego piosenki, Gerard Jorling, takie stare holenderskie disco polo , Anouk pewnie tez znasz, Guus Meeuwis tez nawet w porzadku, Jim , A do nauki holenderskiego polecam Lange Frans :
Lange Frans & Baas B - Het Land Van - YouTube

kusje! :*

Dzięki wielkie za info. Poszukam po necie, posłucham, pooglądam:-D Anouk znam dość dobrze i ją akurat bardzo lubię, bo rock to moja muzyka:tak: Znam jeszcze taką kapelę grającą gotyk, dość undergroundowa, członowie pochodzą z Amsterdamu, choć obecnie mieszkają w Niemczech, nazywają się Clan of Xymox. Byłam na ich koncertach kilka razy, ale w Polsce i wtedy błędnie myślałam że pochodzą z Niemiec, hehe:-D

A tutaj próbka ich muzyki:
Clan of Xymox- Jasmine and Rose - YouTube
Clan of Xymox- Muscoviet Musquito - YouTube
Clan of Xymox - Emily - YouTube

Iskierka ja już zdrowa :tak:, co do psiaka my w poniedziałek do weta jedziemy na kastracje, szkoda ale jak będę chcieć maluchy się uśmiechnę do Twego starszego ;-). A co za szczepienia ma maluch, jej jak mi ich brakuje, a ta moja pinda ma cieczkę muszę ich tak pilnować.

A nie wchodziłam bo ostatnio strasznie nerwowa chodzę, mam dobry humor a za chwilę bomba zegarowa, ja już się nie nadaję do życia z ludźmi, dziurę wiercę M abyśmy się przeprowadzili, ale sam mówi że to już raczej ostatni rok i idziemy na swoje :-D:-D. swoją drogą m mówi żebym się aż tak nie złościła, ale jak jak ludzie w pracy w ogóle nie myślą, już mam czasami dość tłumaczenia im po 10 razy prostych spraw, ja też kiedyś zaczynałam ale ja się starałam. Normalnie muszę wziąść chyba 2 dni urlopu i wyjechać sama, nie do Pl, bo tam to w ogóle męczarnia jak dla mnie, zostawić to wszystko, ten dom, tą pracę, tych ludzi i ich problemy, psy i odpocząć. Może na rybki pod namiot się wybiorę jak ciepło będzie.

Zapomniałam napisać. Dzwoniłam do Bobovity, aby dopytać o częstotliwość podawania mięsa niemowlętom karmionym cycem...jaką zalecają w tabelce...bo jest nie za jasno sformułowana jak dla mnie. No i okazuje się, że zalecają mięsko dawać każdego dnia, a 1-2 razy w tygodniu zamieniać na rybę. A nie jak myślałyśmy tutaj na forum 1-2 x w tygodniu mięso, a w tym czasem ryba zamiast mięsa.

Może się to komuś jeszcze przyda...

Ostatnia edycja:
Robale, ja nie wiem, czy mój już nie za stary na dzieci :-D
A co do urlopu - zapraszam do mnie - na strychu mam wielkie małżeńskie łoże, al od poniedzialku moja trójca pół dnia poza domem będzie - mąż w pracy a dzieci w szkole to bedzie czas na ploty.
Ja się juz do dalekiej podróży nie nadaję, więc podróż do ciebie odpada. Zapraszam więc do siebie.
A co do szczepień - nie wiem co mu dadzą, chyba wszystkie podstawowe szczepienia. Nie byliśmy wcześniej, bo mialam auto kapot, a w tym tygodniu mialam mlyn z urządzaniem kącika i dopiero na dziś udało mi się z weterynarzem umówić

Dobra - znikam dop sklepu, bo lodówka pusta, a moj mąż chce dziś pierogi robić:-D:-D

Hejka ;)

Ale dzisiaj pospałam, dopiero wstałam ;)

Astrid WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !

ja urodzinki mam juz za miesiac :) i w koncu bede swietować w Pl :)

Co do laptopów to ja mam hp i jestem bardzo zadowolona oprócz tego ze padła bateria :) ale i tak siedze cały czas na pradzie, pewnie dlatego sie zarżneła ;)

Iskierka ja tez jestem ciekawa jak tam urzadzanie pokoiku ;)

reklama
Karola tak moj maz zadzownil po te mieszkanie ale jestesmy na 2 miesjscu wiec mamy 50% szans dzisiaj bede wiedzila czy sie udalo. Oczywiscie dam znac.

musze sie wziasc za sprztanie bo moj tata wlasnie wyszedl a ja zamiast zaczac sprztac to do laptopa :-) dobrze ze obiad rano zrobilam.

A ja tez z pazdzierniak 29 :-) Skorpiony gora

Do góry