Cześć Mamusie :-).
Czytam ten artykuł i póki co nie zauważyłam w nim żadnego kłamstwa. Póki co wzruszył mnie cytat:
"W Polsce najlepiej zaufać miłym starszym paniom, które zawsze wskażą drogę, mimo nieznajomości języków obcych. A czasem nawet poczęstują ciastkiem".
Dobry jest jeszcze: "
P jak piwo. Dużo dobrego i taniego złotego trunku. Gdyby wierzyć tabloidom, to główna motywacja angielskich i niemieckich kibiców do odwiedzenia Polski w trakcie Euro 2012. Bo u nas jest tanio jak <<nigdzie indziej>>".

i
"Z jak zabobony. Według niektórych przekazów Polska i Ukraina uchodzą za barbarzyńskie kraje pełne przesądów. Na forach kibiców można znaleźć m.in. rady, by w barach stukać się kieliszkami z tubylcami, bo inaczej mogą być… agresywni."
- ej ale stukanie się kieliszkami, to nie zabobon tylko taka kultura

, co oni w innych krajach nie stukają się kieliszkami ze współpijącymi?
Nie czuję się wcale oburzona, gorzej, jakby pisali jakieś rzeczy z d... wzięte, że u nas nie ma prądu, internetu i żyjemy w drewnianych chatach krytych strzechą.
Ayni - Wrocław Główny pięknieje z dnia na dzień... nie mogę się doczekać, aż zobaczę go kiedyś po remoncie. Mam nadzieję, że nie powrócą na niego bezdomni i śmierdzące butki z żarciem.
https://www.facebook.com/wroclawNOWYglowny