reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Astrid to trzymam kciuki abyście znaleźli takie mieszkanie o jakim myślicie :tak:, a rasa to shih tzu. Chętni pewnie się znajdą.

Ayni ja bym nie umiała urodzić i oddać dziecko, choć jakbym nie miała możliwości utrzymania go, to wiadomo lepiej oddać niż porzucić gdzieś takie maleństwo.

Madziula masz rację, klinika o bardzo opłacalna inwestycja, ale jaka miła obsługa przynajmniej u nas, w sumie wie się za co sie płaci. a nie jak u mnie w Pl. czekasz 2 godziny w kolejce na dworze nie ważne czy leje czy nie, bo nie ma poczekalni.

reklama
Madzia dajesz :-D
Robale ja sobie takiej sytuacji nie mogę wyobrazić i wiem że ciężko o takich ludzi a temat jest bardzo kontrowersyjny. Już pomijając ta parę numer 1 ale matka która córce urodzi dziecko biorąc na siebie ryzyko związane z wiekiem i komplilacjami przyprawia o refleksję... Coś poza granicą mojej wyobraźni...

Witam dziewczyny :-)

Wczoraj nic nie pisalam bo az mi sie nie chcialo wtracac w wasza ostra dyskusje...
Niestety nie mam teraz czasu udzielac sie bo praca, przeprowadzka itp.
Moze jutro uda mi sie.

Robale powodzenia :-)

Noooo z nim. Ale chyba nie przez stosunek. Niestety nie oglądałam od początku ale z jakiegoś względu nie mogli tego zrobić w Nl i mieli fertylizacje w czechach w brnie. Matka nie zaszła. Wydali 10,000 eur i popadli w zadłużenie. Oczywiście nie byliby holendrami gdyby nie uknuli teorii spiskpwej że ich klinika naciagnela a do zapłodnienia nie doszło a nie pomyśleli że ta matka to już niestety mlodka nie była... Ciekawe postaram się za tydzień znów obejrzeć.

Witam dziewczyny :) widzę, że jesteście z Holandii i chciałabym się paru rzeczy dowiedzieć bo nie jestem w stanie przewertować wszystkich wpisów.
Mój mąż pracuje już od roku w Holandii ja miałam dołączyć do niego do pracy ale nie wyszło bo jak był na urlopie to zaszłam w ciąże i planujemy poszukać mieszkania/domu by razem zamieszkać tym bardziej, że mężuś nie bardzo chcę na razie wracać do PL a ja tu jestem sama jak palec.
Mieszkania szukamy w Hoorn, Middenemeer, Heerhugowaard ewentualnie Alkmaar, żeby do pracy było blisko.
Najbardziej nurtuje mnie ubezpieczenie - gdzie je wykupić w PL czy gdzieś w NL? i jakie są ceny miesięcznej składki?
Czy wizyty u ginekologa/położnej są co miesiąc, i robią usg?
I gdzie trzeba się zgłosić z ciążą by być pod opieką i czy w każdym szpitalu trzeba płacić za poród?

Jeśli któraś jest chętna na odpowiedź nurtujących mnie pytań byłabym wdzięczna :-)

reklama
Do góry