reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

carinio tak masz racje ze trzeba sie ubeczpieczyc odrazu ale nadpłaca sie tylko podstawe ubezpieczenia nawet jak wybierzesz wyzsze, jak brałam np z azivo srednie a ubezpieczylam sie 3 miesiace od zameldowania a do nadpłaty przyszlo mi 3 razy podstawa czyli basis a od czwartego meisiac normalnei srednie płace ;)

reklama
Astrid moja uwaga jest do Anyi, broń boże nie do Ciebie :)

A to przepraszam. Ciąża mi się już rzuca na mózg :rofl2:.

W ogóle mnie Unive ściga z opłaceniem okresu od podpisania umowy do otrzymania meldunku. Ciągle o tym zapominam, mam nadzieję, że jutro nie zapomnę zapłacić. Nie wiem tylko czemu mi tego z konta nie ściągnęli, no ale co tam.

Carino mam bardzo aktualne informacje i nikt mi bzdur nie opowiadał bo umiem czytać po holendersku . Na stronie każdego ubezpieczyciela jest wyraźnie napisane że musisz posiadać meldunek w Holandii. Jeśli go nie posiadasz musisz wykazać kto jest twoim holenderskim pracodawca oraz podać adres zameldowania w polsce. W sytuacji kiedy zainteresowana koleżanka nie chce podjąć pracy w Nl jest zobowiązana do meldunku aby otrzymać kartę ubezpieczenie. Trzeba to poswiadczyc wyciągiem z gminy. Możesz to samodzielnie sprawdzić na str każdego ubezpieczyciela. Ceny porodu w Nl również uległy zmianie. Nie wiem czy to moje spostrzeżenie ale masz dość agresywny sposób wypowiedzi.

co do tego meldunku to nie trzeba go miec, carinio ma racje, siostra mojego M z mezem nie maja meldunku, przyjechali tu w lutym i od tego czasu sa ubezpieczeni a nie zameldowani..
ubezpieczenia basis sa tansze, np. w anderzorg placi sie 96,25e na miesiac.. ja mam azivo basis - place 107 z groszami.

nie wiem, ja płaciłam tyle ile powiedziałam- 20miesięcy temu... Cieszę się, że znasz holenderski. Bardzo.
Agresywna?? Nie... po prostu nie lubię, jak ktoś się mądruje i zgrywa ważniaka, zamiast kulturalnie napisać np: "oj nieee... ostatnio na stronie BLABLABLA czytałam, że BLABLABLA" chyba brzmi to lepiej niż od razu wiadro na głowę, bo mam informacje z dupy i generalnie nic nie wiem.

reklama
Do góry