reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Iskierka ja tez mam nogi i rece popuchniete:baffled:
wspólczuje ciezarnym w pl jak jest 35 stopni:baffled::eek:

mala caly dzien byla bierna a teraz szaleje..

reklama
hejka

ja urodzilam sie w srode - u nas byl targ i zawsze mi mowil ze ja taka przekupa jestem bo tyle gadam i...latam- zalatwiam itp...:-D
No teraz sie moge przyznac... trzymalam to w tajemnicy nawet przed domownikami... moja siostra przyjechala jupi!:-) - mina rodzinki nie dozapomnienia!:szok::-D zwlaszcza mojej mamy hihi...

Sencilla postaram sie dzisiaj obiecuje,pa...

Sencilla o widzisz, musialo mi gdzies umknac. Zawsze moj chodzil po witaminy i kupowal te z davitamona olie, ale Tomek nie dawal sobie podawac prosto do buzi, musialam lac na lyzeczke i dopiero mu dawac do buzi, troche wypluwal a troche zostawalo na lyzeczce no i meczylam sie strasznie, zeby mu to wszystko do buzi wlozyc:-D dzisiaj bylam ja w etosie i wlasnie znalazlam te z misiem, czytam czytam i patrze aroma: sinaasappel:tak: sprobowalam w domu i lekker, mam nadzieje, ze Tomkowi tez beda smakowac. Mi anyzowe nie podchodza, to nawet ich nie kupowalam, ale nie wiem, moze Tomkowi by smakowaly.

I co, nikt nic nie wie jakie dokumenty potrzebne nam beda na chrzest? Ksiadz nas pewnie poinformuje, ale wolalabym zeby mi mama wczesniej wszystko powysylala. Mam nadzieje, ze ochrzci nam Tomka w przyspieszonym terminie (czyli za tydzien w weekend :D) bo moja siostra z facetem przyjezdzaja, a oni chrzestnymi maja byc, a jak nie to bede musiala uprosic o termin jakis po 20 lipca, bo wtedy tez maja urlop. Oby nam ksiadz na reke poszedl (obojetnie czy polski czy holenderski), chce juz to miec za soba, bo w sierpniu do polski i nie chce w taka dluuga droge z nieochrzczonym dzieckiem jechac, rozne rzeczy sie moga zdarzyc, nigdy nic nie wiadomo co sie za rogiem czai.

Ufffff goraco, masakrycznie goraco!
Tomek to sie nawet w samym pampersie spocil, no ale nie dziwie mu sie, on non stop 'w ruchu', macha tymi nogami i rekmi na wszystkie strony, spokojnie chwili nie usiedzi, co chwile by sie obkrecal z plecow na brzuch, juz musze miec oczy dookola glowy a co dopiero pozniej :szok: dzisiaj w wozku najpierw przewrocil mi sie na bok, a pozniej na brzuch i tak podparty rekami jechal sobie. Woze go w gondoli caly czas, bo ma chlop duzo miejsca, i moze sobie spokojnie pocudowac:-D

Aha i co jeszcze odnalazlam, to w Aldiku sa chusteczki do pupy o zapachu arbuza i maliny, jak skonczy mi sie zapas z etosa (moj mi ostatnio 2 kartony przyniosl, ale nie jestem zadowolona. Zapach ladny, mily, ale zimne sa i wkurza mnie, bo musze na nie chuchac zeby sie ogrzaly zanim dotkne skory Tomcia), to polece kupic jedna paczke na wyprobowanie, jak okaze sie ze fajne, to bede je stale kupowac, bo poki co ani zwitsal, ani pampers mi do gustu nie przypadl. Etosy kupuje prawie od poczatku, jeszcze w sumie musze kruidvaty wyprobowac, bo Sencilla mowila ze sa super, ale najpierw musze te aldikowe obczaic, bo mnie ten arbuz i malina kusza :laugh2::sorry:

hejka

u nas tez dzisiaj upal a ja na to dostalam pierwszy raz okres :baffled: i sie juz mecze od dwoch dni, krzyze to mnie tak wczoraj bolaly ze ledwo chodzilam a dzisiaj z Daankiem musialam isc ze szkoly na speeltuin to caly czas ze stresem czy juz jakiego przecieku nie mam :baffled: normalnie masakra

TheHague nie pomoge ci z tymi papierami:sorry: wiem za to ze jak bede w Polsce chrzcic to musze ksiedzu stad przywiesc zaswiadczenie ze tutejszy proboszcz zgadza sie na chrzest w PL. A ja tu do zadnej parafii nie jestem zapisana :baffled: ale poprostu zadzwonimy tutaj do ksiedza i sie spytamy czy nam da

Aniu to siostra super niespodzianke wam zrobila :tak:

Ciezaroweczki zycze wam spokojnej i chlodno kojacej nocki :tak:
ja spadam do wyrka dobranoc 4all

Mniam,zjadlabym arbuza. Maliny tez.dla starszych dzieciakow sa fajne chusteczki do podcierania pupy,w wygodnym pojemniku,o zapachu melona,pysznie pachna.takie zielono-niebieskie ze sloniem,kruidvat,polecam.
Dobranoc!
Ps.juhu,wlosi wygrali.
Gosiu,fajnie ze juz okres masz.ja jeszcze nie mialam od czasu porodu...:(

Ostatnia edycja:
reklama
Drogie Mamy, wpadłam na chwilkę jeszcze przed odlotem do PL. Dzisiaj wylatujemy całą naszą trójcą do Krakowa. Na szczęście będę miała dojście do netu przez ten czas, więc będę mogła do Was zaglądać. Do usłyszonka:tak: :-D

AnnJ
, odpiszę na maila w wolnej chwili:tak:

Do góry