reklama

home sweet home

2701- na starym mieszkaniu M kiedyś wymienił na Sokółkę białe drewniane no i mnie wkurzało to trzaskanie, bo to okna oddychające. Teraz też mamy Sokółkę brązowe plastiki i są ok ;-)

reklama
asko potrzebowalabym pare informacji od ciebie zwiazane z domem powiec mi czy macie juz
-drzwi zw i ww
-brame i furtke od ogrodzenia
-grzejniki do centralnego
-srodki do drewna czy metalu chodzi mi o malowanie jakis metalowych czy drewnianych elementow w domu jak nie masz to napisz jakie kolory by cie interesowaly
dalej :rofl2:
-kolor farb i w jakich ilosciach
-panele jakie i ile metrow na dane pomieszczenie
-plytki jaki odcien i ile
jak bys mogla to napisz mi to na wiadonosc na nk lub tutaj na priva bo sms mi sie straci a tu czy na nk bede miec podglad
buziaki dla maluchow
:-)

kasiu siądziemy do tego z moim mężem i policzymy mniej więcej:) interesuję mnie też kibelek ze spłuczką podtynkową, nie da sie ukryć ze ceny całego kompletu są spore.

wiesz moj wlasnie mi teraz powiedzial ze do naszej sieci maja przyjsc takie kibelki w duzej dostawie wiec pewnie bedzie na aleje handlowa i powinny byc w nizszej cenie niz teraz sa jak co to dam znac moj jutro to sprawdzi i bedziemy juz wiedziec jaka cena bedzie pod klienta

kasia2011 a handlujesz takimi rzeczami, to moze i mnie cos w fajnej cenie zaproponujesz? co prawda my z malopolskiego ale od czego są kurierzy :)

co do podłóg kota, to my mamy tak:
wiatrolap, hol, kuchnia, jadalnia plytki, ktore, juz kiedys pokazywalam:
2462457420.jpg
salon - mielismy klasc panele, ale jak sobie pomyslalam ze bedzie mi to cholerstwo stukac na powierzchni, ktora bedzie najczesciej uzywana, to jednak zdecydowalismy sie na deske barlinecka, o taka:
2449944577.jpgto jest dąb bielony select (niestety ceny nie pozwolily mi na wybranie deski 1-lam)
poniewaz wiekszosc zaplanowanej kasy z podlog poszlo na ta deske, to pozostale dwa pokoje beda wylozone tanimi panelami :)
na pokoj Anieli iedys za grosze wylicytowalismy parkiet bukowy, wiec bedzie miala wypas ;P

i korca mnie jeszcze drzwi wejsciowe, o takie:
2447544633_1.jpg

Poza tym mamy parapety - najtańszy aglomarmur. Niestety Kota Tobie nie podejdzie, bo ma taki, wzór, ktorego chcesz uniknąć :) sama popatrz:
konglomerat_botticino_duzy_1.jpg

Acha i znalazlam fajne zestawienie kolorystyczne mebli kuchennych:
nowoczesnekuchnie8.jpg

przy okazji, nie wiem, czy dzielilam sie z Wami fajnym znaleziskiem. Na stronce Design Seeds można znaleźć fajne zestawienia kolorów. Przykładowe wklejam

Załączniki

• 56506170294174877_X80JSAd3_c.jpg
    56506170294174877_X80JSAd3_c.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 44
  • AutumnStillLife605.png
    AutumnStillLife605.png
    223,3 KB · Wyświetleń: 40
  • AutumnTones615.png
    AutumnTones615.png
    97,1 KB · Wyświetleń: 51
  • CharredHues610.png
    CharredHues610.png
    74,8 KB · Wyświetleń: 44
  • CountryAutumn600.png
    CountryAutumn600.png
    61,3 KB · Wyświetleń: 46
Ostatnio edytowane przez moderatora:
asko mam prośbę! a pisze tu, bo może się komus przydać potem to, co napiszesz :)
Mąż Twoj, złota rączka od kamienia niech no mi poradzi, czy łupek to jest dobry pomysł na łazienkę. Chodzi mi o wyłożenie fragmentu łazienki tym kamieniem. Zastanawiam się czym to najlepiej impregnować (gdzieś coś wyczytałam ze jakimś środkiem do impregnacji kominów (?) ), czy to się będzie dobrze czyścić? Zwłaszcza, że chciałam go przy umywalce... więc kontakt z wodą częsty...

reklama
Ponieważ dom, który posiadam, stał nie zamieszkały przez 18 lat, więc trzeba powymieniać wszystkie rury doprowadzające wodę oraz odnowić C.O. Dostałam wycenę na to wszystko i wyszło 25 tysięcy.
Jednak postanowiłam razem z moim M. że to troszeczkę za dużo i postanowiliśmy, że C.O oraz instalacje wodno- kanalizacyjną zrobi mój tata razem z moim ślubnym. Pieniądze pójdą tylko na materiał, a większa część z tych 25 tys. zostanie na koncie :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry