reklama

home sweet home

u nas zostały jeszcze ściany do pomalowania i zabieramy się do urządzania :) jak już chyba wczesniej pisałam, malujemy farbami Tikkurila, w tonacjach kremowo-beżowych, panele mamy wybrane z Kronopola, kolor Dąb Belfast,
belfast2.jpg
"główną" łazienkę będziemy mieć raczej w płytkach Paradyż Amiche/Amici (jeszcze nie rozplanowane co i jak)
amiche_aranz-main.jpg
kuchnię już wklejałam, jasny krem na wysoki połysk (fronty)+szarość (blat) z elementami ciemnego drewna (fornir i wyspa).

wstyd się przyznać, ale jeszcze nie mamy drzwi zewnętrznych, mają nam je zamontować do końca lipca, mieliśmy brać z firmy ale zaszaleli z ceną za całkiem proste drzwi i znaleźliśmy firmę stolarską, która je nam zrobi za mniej niż połowę ceny producenta.

a jak na Waszych budowach?

reklama
Kota nie mogę się doczekać zobaczyć efektu końcowego Waszego urządzania, bo z Twoim gustem będzie na co popatrzeć :)
U nas robią się tynki. Dwa pokoje już są gotowe :)

Małż wybiera kominek z płaszczem . Będzie z firmy Tarnava/

W lipcu będą jeszcze wylewki, a w sierpniu podobno będą się kłaść płytki. Co do łazienki, to czy te płytki Kota są drewnopodobne? Ja nadal szukam koncepcji, a najbardziej by mi w tym pomogła wizyta w sklepie z płytkami, ale jakoś nie ma kiedy. Oglądam na necie, ale jednak płytki trzeba zobaczyć na żywo.

Kota pododawałabyś jakieś fotki ze stanu aktualnego :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Rojku, nie, to zwykłe płytki, jakoś do mnie nie przemawiają drewnopodobne podłogi z płytek, w sumie na początku bardzo się na takie nastawiałam, ale jak zobaczyłam je na żywo wcale to nie przypomina drewna.

NIe napisałam jeszcze o parapetach, mamy takie: (konglomerat Bianco Carrara z Oknoplastu, a piwnicach najtańsze plastiki) :)
bianco_carrara.jpg

no więc stan aktualny:

pokój Kuby:

DSC07301.jpg

salon z wyjściem na taras:

DSC07316.jpg

widok z salonu na kuchnię:
DSC07317.jpg

widok ze schodów na hall:

DSC07326.jpg

fotki bonusowe :) tak wygląda teraz nasza piwnica, bo jak wspominałam, mieliśmy trochę spieprzony drenaż, teraz już wszystko jest poprawione (tzn. przez fundament zostały wypuszczone dodatkowe rurki odprowadzające wodę i jest sucho, jeszcze trzeba z powrotem zabetonować podłogę)
DSC07334.jpgDSC07335.jpg

Ostatnia edycja:
Parapety super. Też mi się podobał, ale my już wszystko co kupujemy to bierzemy tańsze, bo dno portfela już widać :)

Dobrze, że się dało z tą piwnicą coś zmienić. A macie położone gładzie, czy tynki gipsowe? My gładzi na razie nie robimy, bo tynki w miarę równo położone, więc kiedyś jak będzie nas stać, to dorobimy :)

mamy tylko tynki, są równo położone, więc raczej odpuścimy gładzie, mam nadzieję, że nie wyjdzie tragicznie ;)

parapety ogólem nam wycenili na 1650 zł z montażem, chyba nie jest tak źle, bo dostawaliśmy też wyceny na niemal 4 tys. :szok:

Kota- nie moge sie doczkac kiedy zaczniesz urzadzac pokoje,kuchnie,łazienke:) Koncowy efekt bedzie pewnie zniewalajacy:)

Pamietam jak dzis ze równy rok temu urzadzałam nasze "gniazdko" ale bardzo sie w to nie angazowalam poniewaz sprzedajemy dom za 2-3 lata, zarazem fajnie urzadzic mieszkanko po swojemu,ale z czasem juz sie ma tego dosc(załatwiania,chodzenia,zamawiania:-DTym bardziej wybór kolorów,materiałow jest ogggromny!!!

kota nie wiem ile masz parapetow, jakie szerokie itd. ale my przez to ze mamy ten najtanszy aglomarmur, to zaplacilismy prawie polowe taniej, bo 840zl. No ale Twoich Ci zazdroszczę :)

Rojku, mamy 8 parapetów, 50cm +5 plastikowych do piwnicy, no i zazdroszczę Wam ceny, jaką dostaliście na Wasze :)

A kuchnię robi nam stolarz i za całość płacimy 19,5 tys. (szafki szuflady, 2xszuflada z sortowaniem odpadów, wszystko z systemem Blum, 2x magic corner, drewniany fornir nad zabudową AGD, szafki wiszące też z Blumem, blaty z konglomeratu)/

PS. oprócz lodówki, (którą chcemy kupić na samym końcu już z dostawą prosto do domu), mamy już cały sprzęt AGD do kuchni, teraz się biorę za zakupy łazienkowe :)

Ostatnia edycja:
reklama
To powiem Ci, ze niedrogo jak za te wszystkie bajery! Sam taki blat to spory koszt, a jeszcze Blumowskie wyposazenie... A fornir to już w ogóle kosmiczna cena, więc całość wyszłą Wam całkiem całkiem. A AGD czemu się jeszcze nie pochwaliłaś? Może coś odgapię?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry