reklama

home sweet home

reklama
Kota- spróbuj poczytac o firmie Beko tu masz opinie o lodówkach tej firmy Lodówki Beko - 18 miejsce w rankingu! w sprzecie AGD pracowalam 7 lat troszke sie nasłuchałam od klientów i widzialam co wracało do serwisów,nie ma juz firm idealnych wiadomo ale sa firmy gdzie sprzet posłuzy troszke dłużej niż 3-4 lata nie mowie tu o Boschu czy Siemensie gdzie placisz za firme a czasem z funkcjami sa o wiele gorsi niz inne firmy.jesli chodzi i mikrofale WH jest ok,Teka - pierwsza klasa:) , Wiem o tym ze kasowo tez nie szalejecie ale ja np upatrzylam sobie wszystko u mnie w sklepie a pozniej wiadomo zamawailam na CENEO w necie.Ja ogólnie nie jestem za Turkami(beko) ale jak najbardziej zrobicie z M jak uwazcie ....Tylko moja mala sugestia (pomoc)

EDIT: jak juz sie zdecydujecie idzcie do sklepu i sprawcie gdzie jest produkowany sprzet na etykiecie,to co firmy pisza na stronach to jest innnnna para kaloszy:)Żebyscie poprostu pozniej nie mieli problemow z serwisami:)Róznie bywa

Ostatnia edycja:
Phelania dzięki, mamy pralkę Beko i służy nam już 6 lat i jesteśmy z niej zadowoleni, o lodówce poczytam jeszcze opinie, kusi mnie to, jak jest otwierana, zmieści się np. blacha z ciastem :) zanim trafiliśmy na tą lodówkę Beko, chcieliśmy side by side Samsunga.

a co sadzicie o Gorenje? Podoba mi sie lodowka, piekarnik i mikrofalowka z tej firmy. Daja teraz 5 lat gw.
zmywarke wybralam z electroluxa (esl67070R), okap z siemensa (LB75564), a co do płyty to się zastanawiam między:Beko, Teka,Mastercook Electrolux lub z Ikei :)

Phelania jako spec poradź coś w takim razie. W jakie firmy Ty bys zainwestowala?

fajnie ze moge wam pomóc:*

Kota- 6 lat temu sprzet był inaczej skladany,teraz firmy to robia jak to sie mowi "nas sztuke"Beko istnieje od 98r a ty masz 6 lat pralke(kiedy to bylo kochana) to juz niestety nie takie czasy:-(Jak firma powstaje i jest krótko na rynku (2-3lata) to sie stara jak moze ,pozniej ma stałych klientów i niestety sprzet nie jest taki jaki bysmy chcieli:nerd:Nie mam zastrzezen co do funkcji , wygladu sprzetu (tez czychalam na zmywarke):-Dale z powodu zwrotów jakie byly i serwisów -niestety sobie darowalam.Nie mowie ze Side By side by byla zla oni bodjze od niedawna wchodza z tymi lodówkami wiec moga zadbac o to zeby sprzet był tych gabarytów ok:).jesli chodzi o Samsuga firma dobra, sama mam lodówke z No frostem (pierwsze które byly z No frost) 6 lat ale juz cos sie dzieje i niestety chyba tez bedzie nowa lodówka ,ale i tak długo przetrzymala no i miala 2 agregaty a w naszych czasach to rzadkosc.Pamietaj ze jak kupujesz z jednym agregatem lodówke to pada Ci calosc a jak sa dwa to chociaz chodzi Ci np chłodziarka:)Ciezko jest no ale...Mam nadzieje ze pomoglam:)

Rojku- jesli chodzi o firme Gorenje bardzo polecam (rzadkosc serwisowania),Słowenska nie mylic ze słowacka firma,dosc sporo produktów tej firmy robi sprzet uwaga w NIEMCZECH!!!gorenje ma lepszy i tańszy serwis niż electrolux!!! Bardzo polecam np sprzet AEG Electrolux(nie myslic z electrolux bez AEG) 3/4 sprzetu produkowane w Niemczech!!Kochana jesli chodzi o plyte to taka naprawde tutaj nie masz co sie zastanawiac do wyboru do koloru , jedynie plyta moze sie zepsuc tylko z twojej winy:) (złe podlaczenie lub upuszczenie garnka iz bicie:( Wiadomo iz indukcja jest lepsza(mniejszy pobór pradu:)

Pytajcie dziewczyny z checia odpowiem:)

Ostatnia edycja:
A my mamy pralkę mastercook, czy jak sie to pisze, od góry ładowaną, taką wąską i jestem z niej tak zadowolona jak z zadnego innego sprzetu gospodarstwa domowego:)

reklama
Sosnowiczanka - moj tato tez ma ladowana od gory Master:) fakt faktem ma tylko ja rok ale jednak byla u mnie w pracy z ekspozycji wzielam za 600zł z 1400zł:) i tez jest zadowolony choc kupilam kuchnie gaz-elektr tej firmy rok temu i i juz byla 2 razy w serwisie:-(A naprawde lubie ta firme bo to jest nasza Polska i w Polsce robiona...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry