reklama

home sweet home

Phelania my juz ją mamy chyba z 5 lat, nic sie nie dzieje a nic, nie byla droga bo cos 1300 zl chyba wtedy kosztowala, wiec spoko a najlepsze jest w niej to ze ma program "pranie ręczne" i ja nic a nic nie piore w rękach :-)

Dla porównania np. lodówkę mamy Side by side LG i raz reklamowalismy ją, na szczescie serwis porządny i do domy przyjechali, bo sprzęt i wielki i strasznie cięzki :dry:

reklama
a co sadzicie o Gorenje? Podoba mi sie lodowka, piekarnik i mikrofalowka z tej firmy. Daja teraz 5 lat gw.
zmywarke wybralam z electroluxa (esl67070R), okap z siemensa (LB75564), a co do płyty to się zastanawiam między:Beko, Teka,Mastercook Electrolux lub z Ikei :)

Phelania jako spec poradź coś w takim razie. W jakie firmy Ty bys zainwestowala?

Gorenje mam lodówkę, co ma 11 lat- pierwsze inoxy;-), przeszła z nami 7 przeprowadzek i działa bez zarzutu, a my nie jesteśmy zbyt dbali o takie rzeczy.
Bedziemy jednak wymieniać na taką w zabudowie , ale nie wiem jeszcze co.

Kupiliśmy piekarnik i płytę Amica (gazową) i zmywarkę do zabudowy Bosha małą, z fajnymi funkcjami . Ale faktem jest iż jakoś te sprzęty teraz szybciej się psują niż kiedyś....

\Kupiłam 5 lat temu pralkę -Indesit moon i stoi , się popsuła ... już raz naprawiana, teraz już się nie opłaca.

Kota-Jedna z lepszych marek Side by Side jest Uwaga nie uwierzysz :) SHARP:)Jakosciowo sa naprawde dobre,co Ci moge jeszcze polecic hmmmm ten samsung przechodzi mi przez głowe jak jestem z niego bardzo zadowolna oprócz tego ze cieknie m woda zamrazalnika (choc mam no frost) przyznam sie ze przy przeprowadzce lezał w samochodzie:zawstydzona/y:i moze cos mu sie pomieszało:cool2:Lodówka ogólnie powinna stac przy transporcie wie troszke ...przegielismy z M:-)Daruj sobie napewno BOSCH SIEMENS I LIEBHERR bardzo drogie serwisy...Juz nie powiem i firmie MIELE jednej z lepszych w Europie jest miele i długo dlugo nic i zaczynaja sie firmy.No ale cena adekwatna do jakosci ,np pralki robia raczki a nie maszyny:)Cenowo uuuuuu :)

Milva- hehe tak jest ze sprzetem nawet jak cos jest produkowane w Polsce to zazwyczaj nie przez Polaków " tylko przez Tania siłe robocza"czyli CZin czang czo:))i niestety na chinskich czesciach:/

Ostatnia edycja:
dziewczyny mój M pracuje aktualnie w branży RTV AGD i kazał wam napisać że jeśli chcecie kupić dobry sprzęt to rozglądajcie się po sklepach outletowych bo można nawet po 2000zł taniej za sprzęt dać bo np. brakuje oryginalnego pudełka albo kabelka który na allegro się dokupi za 50zł

A i jeszcze kazał napisać że Miele to faktycznie genialna firma ale cudów nie ma, na sklepie pralka zepsuła się po 2 tygodniach, a klient z uszkodzeniem mechanicznym przeżegnał się kolanem na wieść ile kosztują części

A lodówkę Side-by-side poleca Samsung albo Sharp :)

To ja jeszcze upierdliwa będę i czy lodówka do zabudowy Gorenje jest dobrym pomysłem? Jak zaczynam czytać opinie na necie, to generalnie żadna lodówka nie jest dobra :D
Najmniej awaryjne to nasze 20letnie polskie lodówki, ale musiałabym gdzieś na złomie szukać i do tego nie byłaby w zabudowie :D

Rojku- jest dobra,spokojnie mozesz udac sie na zakup tego sprzetu:)A co ogólnie do sprzetu no niestety to juz nie jest to samo co bylo kilka lat temu...rojku tez nie patrz na opinie np CENEO bo to zazwyczaj wypowiadaja sie firmy a nie klienci:)

reklama
Ja zazwyczaj przez internet kupuje, bo u nas na miejscu dużo drożej... Ewentualnie udam się z listą rzeczy, które chce kupić i zobacze, czy przy większych zakupach jakiś rabat mi mogą dać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry