reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imię dla dzidzi

little pony ja bym tak in blanco zgody nie wyrażała :) Bo jeszcze przyjdzie wam chrzcić np. Alfonsa :)

Spokojnie, chłopięcych imion jeszcze troszkę jest... Chociaż mam nieodparte wrażenie, że imion dla dziewczynek jest o wiele więcej. Mówię tu oczywiście o imionach takich "do przeżycia".
Poza tym według mnie można nazwać córkę oryginalnie (nie ośmieszająco) a w dorosłym życiu to tylko zaplusuje, bo niebanalna, rozpoznawalna itp. A jak chłopca nazwać jakoś inaczej niż to zwyczajowo przyjęte to... to takie niemęskie jest.
Nie chcę skrzywdzić małego i dlatego u nas na świeczniku póki co jest Piotruś. Tylko też musze się zorientować czy przypadkiem nie jest to znowu bardzo popularne imię i tak jak kiedyś w mojej klasie Piotrków będzie 3 i bądź człowieku mądry który jest akurat wołany.

reklama
my po wstepnej diagnozie co do plci zrobilismy narade. niestety nasze typy w wiekszosci sie wyluczaja. droga kompromisu wybralismy: Olga, Alicja, Anna. moja corcia wybrala Alicja :tak:

U mnie jak do tej pory królowało dla chłopca: Aleksander, dla dziewczynki: Alicja lub Emilia. Po przeczytaniu tego wątku od początku do końca stwierdzam, że nie jestem zbyt oryginalna:( Chyba musze jeszcze pomyśleć:)

A o do tematu dziwnych imion, to osobiście wolę Brian niż np Kiejstut;)

Blanka.. imie zaklepane przez mojego brata a też mi się bardzo podobało :)

ja wczoraj stwierdziłam, że MOŻE Tadeusz... u męża zapaliła się lampka jak usłyszał... i zgasła:/ Nie będzie Tadeusza:/ Bez obrazy ale nie ma ładnego imienia dla chłopca! Dla dziewczynki jest wiele a tu jakiego bym nie dala i tak podobać mi się nie będzie:/

Moja kuzynka szaleje na punkcje Alana i Gracjana - ale ja mówię zdecydowane NIE

Ostatnia edycja:
To jeszcze nie przesadzona - ja tam ciagle mysle o Aleksandrze ;) ew. Blanka i jeszcze jakies mialem na oku.
Ale co z tego skoro ma byc Mikołaj

Ciekawe jakie imie szwagierka wybrala ze szwagrem bo nas o miesiac przegonia z porodem

Swoją drogą dziadkowie będą mieli sporo na głowie, jak im się prawie jednocześnie rodzinka powiększy o dwie osóbki;)

reklama
Do góry