reklama

Imię dla dzidziulki

MariaOla mi sie starsznie Gaja ostatnio spodobalo. Lecial w telewizji program o takiej dziewczynce niepelnosprawnej, miala na imie wlasnie Gaja a byla taka pogodna, ze poprostu, az sie poplakalam, ze ta dzidziulka ma tyle radosci w sobie pomimo wszystkiego ( byla bez nozek i miala raczki tylko do lokcia ) miala chyba 8, albo 9 lat. Ech lepiej tego nie czytajcie, wiem, ze nie powinnysmy takich rzeczy ogladac, ale to bylo silniejsze ode mnie.
No i tak mi sie ta Gajka spodobala, ze sie zastanawiam miedzy Agatka a Gaja, ale u mnie to raczej ta Gaja nie przejdzie, pewnie mnie cala rodzina wyklnie. :no:

reklama
A ja będę mieć dziewczynkę, tak powiedział wczoraj już ,że na 100%:-Dale na to 100% bym sie tak całkiem nie nastawiała. Jak na razie jest Weronika. Podoba mi się też Julia albo Zuzanna ale tyle ich wkoło. No Natalii też...

Ja się wreszcie zmobilizowałam i powybierałam kilka. Tomek zrobi to samo i porównamy nasze imiona - aż się boję :) to nie takie łatwe nie dziewczyny ? ale jakie przyjemne :) Z racji iż nie wiemy czy dzidzia to dziewczynka czy chłopczyk wybrałam po 5 z tego i z tego :)Męskie:1 Mateusz2 Kubuś - oklepane ale ładne 3 Maciuś4 Dominik5 MichałDamskie:1 Ania2 Sonia3 Amelka4 Zuzia5 Julka

Aph ..... rodzinka już miała swoją kolej, to Wasze dziecko i Wasza decyzja. U mnie na chłopczuka pewny jest Jeremi i od samego początku mówiliśmy, że się lepiej przyzwyczaili, bo jak się tylko urodzi chłopak to klamka zapadła ... choć rodzinka wolałaby Miłoszka lub Rafałka ... ale było minęło ;-)

Asiorek ... ciekawe czy Wam się pokryją jakieś imiona :-) A kiedy ty masz kolejną szansę na poznanie płci ?

Asiorek Ania na pierwszym miejscu :tak: malo teraz jest malych Anulek.
A co do rodzinki to masz racje, ze mieli swoj czas. Imie mi sie podoba, a le z drugiej strony boje sie troche reakcji dzieci na to imie, czy nie beda wysmiewac. :-( Ech, ale jestem zdecydowana... szkoda gadac. Moze bedzie chlopak i nie bedzie problemu. :tak:

reklama
ale piekne imonka wybieracie:-) czy Wy dziewczyny tez tak macie ze np jakie simie nawet jak jest ladne ale jakkojarzy sie Wam z kims lub czyms niemilym to rezygnujecie z niego?:confused: ja na przyklad wybralam Michałka bo zawsze mialam sentyment do takiego jednego hehehe i chyba juz mi to zostanie, a dla dziewczynki Agnieszka bo imie jest proste, ale nie za bardzo pospolite ani nie wyszukane i kojarzy mi sie z silna i przedsiebiorcza osoba :-) za to w zyciu bym nie dala na imie dziecku Łukasz, Andrzej czy na przyklad Artur ( zle mi sie kojarza chociaz Artur mi sie szalenie podoba), a dla dziewczynki w moim przypadku zabojstwem by była Ania (ze wzgledu na prwie roczne rozstanie z obecnym mezem wslasnie przez taka jedna Anke wrrrr:wściekła/y: az mnie telepie) ;-) no i tak to jest z tymi imionami :-D dla dziewczynki innego typu nie mam ( no moze Marzenka) a dla chlopca to jeszcze Kamil (taki jeden ze studiow byl fajny Kamil) hehehe.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry