reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Imiona dla maluszków

agulqa, ja mam córkę i szlag mnie z jasnego nieba trafia jak wchodzę do sklepu i dział dziewczęcy - RÓŻOWY, dział chłopięcy - wszystkie kolory tęczy. Nagminne to jest w marketach. Aż kiedyś mężowi na to uwagę zwróciłam, bo mnie to tłumaczyła babeczka od psychologii na studiach. Dlatego moje dziecko ma sporo chłopięcych ubranek - są po prostu ładniejsze ;-)

Tasia, Młodej dopiero po roczku włoski zaczęły rosnąć, a że jestem przeciwniczką różu, to dłuuuugo była "ślicznym chłopcem", nawet jak jej uszka przebiliśmy, to dopiero po chwili ludzie zmieniali chłopca na dziewczynkę ;-)

reklama
oooo Nulini widzę, że w tej kwestii nie jestem sama. Wszechogarniający róż w sklepach prowadzi do uszczerbku na zdrowiu. A już nie wspomnę, że ubranka dla chłopców mają często wygodniejszy krój. Spodnie rurki z jeansu dla rocznego dziecka wyglądają ślicznie, ale widać że ograniczają ruchy. Nie dość że ledwo chodzi taki maluch to po co to utrudniać.

Siostrzeniec przyłożył ucho do brzucha wczoraj i powiedział że chłopiec;-) Po czym dodał że szkoda, że nie taki 8 letni:-D

Nulini na moją tez tylko "ale ładny chłopiec" w sukience i sandałkach w kwiatki.... Nawet jak miała włosy do ramion to cosvludziom nie szło

Tasia, nawet wszelkie zabawki czy przybory szkolne dla dziewczynek są różowe... No masakra jak dla mnie, oczy mi krwawią... I ile razy MUSZĘ kupić różowe, bo innego koloru nie ma, psia mać! :wściekła/y:

Doggi, Młoda póki nie zaczęła chodzić to sukienki miała tylko na wielkie okazje, więc za bardzo obcy jej nie widzieli :-D Z resztą po fotach na fejsie najlepiej widać, jakim małym chłopczykiem była Antoninka :-D

Nulini aż weszłam na fejsa oblukac fotki ;) twoja Mala miała ładne delikatne dziewczęce rysy jak na moje nawet jako taki mały bąk wyglądała jak dziewczynka, popatrz na moją to dopiero był facet w sukience ;)

Doggi, no właśnie powiedziałabym, że i Tosia i Ola jako niemowlaczki to były rasowe chłopaczki, chociaż Ola szybko zaczęła się zmieniać i stawać śliczną dziewczynką, a Młoda nawet jak miała 1,5 roku, to włoski króciutkie i chłopięcy wygląd :-D Dopiero później się wylaszczyła :-D

Nulini jesli mi sie dziwczynka trafi tez tak bedzie. Mam wrazenie ze wiekszosc tych dziewczecych to jakis tandetny rozowy kicz ;-)

Tasia moj mlody tez czeka az bedzie mogl "Robercika" uczyc grac w pilke ;-)

Ale u Oli włoski tez dopiero jej zaczęły kwitnąc jak miała trochę ponad rok i długo była dla wszystkich chłopcem, ale co do buzi to prawda ona siecią zmieniała na buzi ze nie ogarnialam tematu ale pulpet jak bylavtak jest po rodzinie tatusia, kobiety w rodzinie męża raczej porządnie zbudowane ;)

reklama
Ja to mam problem z tymi imionami:/ pochodzę ze Lwowa, no i polskie nie bardzo pasują. Pojadę do rodziców, no i Pszemek czy Agnieszka nie będą pasować do innych dzieci:) Z kolei Larysa czy Lew tutaj też nie za bardzo:/ I nie wiadomo jeszcze gdzie się przeprowadzimy, bo zmieniliśmy już 4 kraje. Potrzebuję imienia europejskiego, międzynarodowego. Syna nazwałam Martinem. I tutaj pasuje i na Ukrainie mamy Martyna:) teraz to nie wiem... Dziewczynkę, to może Wiktoria... A ot jeśli będzie chłopak, to żadne imię mi się nie podoba....ex...

Do góry