reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

imiona dla naszych dzieciątek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
:) pięknie. Też mi się drugie podoba- byle nie zdrabniać tego do Iska...iskają się małpy wydłubując sobie wszy z futra;/ (niestety często muszę tłumaczyć ludziom, że to zdrobnienie mnie nie bawi, a wręcz irytuje.

fiuufiuu ja mam to samo, wszyscy w rodzinie i znajomi wiedzą żeby tak do mnie nie mowić bo dostaje białej gorączki, nienawidze tego zdrobnienia ( a przeciez jest dłuższe od samego Iza ) :wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Dziewczynki nie ma za co podziwiać:) No chyba, że za przekorę;) My też baaardzo chcieliśmy wiedzieć na początku, ale Młode nie chciało współpracować w tym zakresie...:) Podobnie było na późniejszych usg... Najpierw byłam przekonana, że to córcia (gdzieś do połowy ciąży), potem, że synek (teraz już nie wiem...). A teraz na wizycie będę za tydzień ,w 36 tc, i naprawdę na tym etapie nie ma to już znaczenia:))) Jak nie, to nie-mamusia też potrafi się uprzeć:) Ale padam ze śmiechu, jak wszyscy dopytują: "No wiecie już w końcu, co będzie???" - "Tak" - "Co???" - "Dziewczynka albo chłopiec...":)))

Wuzelku nieźle :-) a macie jakieś imiona przygotowane dla małego uparciuszka? Czy w tym zakresie czekacie aż się urodzi i dopiero będziecie dopasowywać do maluszka?

Fiuufiuu - z tymi zdrobnieniami to roznie bywa...:-pna szczescie tu sie tych imion nie da za bardzo zdrobnic.Na wakacjach w Polszy jakos przezyjemy, a przewaznie to sie uzywa pierwszegfo imienia.
Zgadzam sie ze Iza, lub Izunia brzmi o niebo lepiej niz Izka (jakos wrednie mi sie kojarzy ;P)
Wuzelku - podziwiam cierpliwosc i zaparcie jeszcze raz:-)moze po porodzie popros lekarza niech nie mowi od razu co sie urodzilo ("ma pani corke\syna") tylko poczekaj i sama w pieluche zajrzyj:-D:-D jak sie upierac to do konca hehe (mam nadzieje ze Cie tym zartem bron Boze nie urazilam)

U nas będzie Miłosz. Imię wymyślił mąż - na początku nie mogłam się przyzwyczaić ale teraz mi się podoba, zwłaszcza zdrobnienie Miłek. No i urzekło mnie znaczenie imienia - ktoś na kogo czeka się z miłością :) Nasz synek Miłosz Aleksander :)

Az sie usmiechnelam bo myslalam,ze wybralismy tak rzadko spotykane imie a tu prosze.Nasz synus tez bedzie MIŁOSZEK

Jenny :-D mam nadzieję że nasi synkowie będą z imienia zadowoleni;-)
Navijka - bardzo ładne imionka, fajnie brzmią zwłaszcza po portugalsku

Pati tez mam taka nadzieje bo odnosze wrazenie,ze ludzie troche nosy krzywia ale mam to gdzies Nam sie podoba i mysle ,ze i maly bedzie zadowolony

reklama
Pati wybraliśmy-będzie Jaś albo Emilka:)

Navijka hmmm...to jest pomysł...:) Uśmiałam się:))) Ale jeśli poród będzie odbierać któraś ze znajomych położnych albo pani ordynator (jak uda mi się rodzić w rodzinnych stronach), to na pewno skubane nie będą mi chciały od razu powiedzieć, tylko będzie "zgadnij, no zgadnij...":) I żart stanie się rzeczywistością...:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry