reklama
paulinka109
Fanka BB :)
Ja Wam muszę napisać co mnie dzisiaj mój mąż rozwalił (w przeności oczywiście hehe)
Bylismy w górach i tak sobie spacerujemy i rozmawiamy o imionach dla maleństwa... Oczywiście moja lista jest bardzo dłuuuuga i Rafciu chyba już się zmęczył tym tematem... Ja mówię 50 imię z kolei "Kochanie a moze nazwiemy naszą córeczkę Jagódka, to takie śliczne i słodziutkie!!" A Rafał na to "TAK, A CHŁOPAK BĘDZIE SIĘ NAZYWAŁ AGREST!" Hehehe ja sikałam z tego do końca naszego pobytu w górach 

Mój P. to co parę dni chcąc mnie wkurzyć wymyśla różne imiona dla dzieci, po których ja go pytam dlaczego on chce taką krzywdę maleństwu zrobić :-)
dzisiaj wymyslił imię Pafnucy :-) a ostatnio padały - Chryzostom, Kunegunda, Ludgarda, Bożydar, Bonifacy, Hermenegilda, Pankracy, Barnaba itp.
ja już nawet nie reaguję :-)
a właśnie teraz wymyślił nowe - Zyndram i Zawisza (Krzyżacy mu się przypomnieli)
dzisiaj wymyslił imię Pafnucy :-) a ostatnio padały - Chryzostom, Kunegunda, Ludgarda, Bożydar, Bonifacy, Hermenegilda, Pankracy, Barnaba itp.
ja już nawet nie reaguję :-)
a właśnie teraz wymyślił nowe - Zyndram i Zawisza (Krzyżacy mu się przypomnieli)
Tofiś
Fanka BB :)
Mój mąż też wymyśla - Marian (nie wiem czemu, ale mi się Marian ze świnią kojarzy - bez urazy ! ale to tylko moje skojarzenia), Renatka i takie tam...
U nas zmiana z imieniem dla dziewczynki chyba się szykuje - miała być Łucja ale na dzień dzisiejszy będzie Nadia
Dla chłopczyka zostaje Leon
Ale pewnie jeszcze się pozmienia
U nas zmiana z imieniem dla dziewczynki chyba się szykuje - miała być Łucja ale na dzień dzisiejszy będzie Nadia
Dla chłopczyka zostaje Leon
Ale pewnie jeszcze się pozmienia
Ja imię dla dziewczynki mam :-) nie mam dla chłopca, a mam jakieś przeczucie, ze takie będzie potrzebne :-)
na razie mam tylko kryteria wyboru - max 2 sylaby bo P ma długie nazwisko, nic z pierwszej dziesiątki najbardziej popularnych imion i coś "normalnego" zero udziwnień :-)
na razie mam tylko kryteria wyboru - max 2 sylaby bo P ma długie nazwisko, nic z pierwszej dziesiątki najbardziej popularnych imion i coś "normalnego" zero udziwnień :-)
dziewczynka - kamilka tak jak ktos tu na forum tez chce nazwac piekne imie i bezapelacyjne, tak jak dla chlopca - karolek. sama nie wiem zkad wzielam te imiona ale sa wybrane od pierwszych dni ciazy i przed ciaza i ich nie zmienie (chyba;-))
co do dziwactw wymyslanych przez meza to dziewczynka moze dla niego miec na imie fafafina
co do dziwactw wymyslanych przez meza to dziewczynka moze dla niego miec na imie fafafina

reklama
To ja sie teraz rozpisze
Na ostatniej wizycie dostalam od ginekologa ksiazeczke "poradnik mlodej mamy" i na koncu sa imiona, i wczoraj z moim P siedzialam i zakreslalismy imiona ktore nam sie podobaja i wogle nie doszlismy do porozumienia
Bedzie ciezko. A wiec tak
U mnie dla dziewczynki : Agata, Amelia, Gabrysia, Ida,Julia,Kamila,Kornelia,Ksenia,Lena,Milena,Olga
A chłopiec : Adrian,Antoś,Artur,Bruno,Dawid,Dominik,Ernest,Filip,Jakub,KArol,Oskar,Patryk,
U mojego P dla dziewczynki: Alicja, Amelia, Beata, Dominika,Ilona,Klaudia
A chłopiec: Jakub Nikodem,Roger,Samuel
A wiec wyszlo na to ze jestesmy zgodni co do Amelki i Jakuba ale jakos nie jestesmy juz przekonani, a zarzekalam sie ze napewno tak bedzie. Ja teraz szaleje na punkcie Kamilki i Patryka
U mnie dla dziewczynki : Agata, Amelia, Gabrysia, Ida,Julia,Kamila,Kornelia,Ksenia,Lena,Milena,Olga
A chłopiec : Adrian,Antoś,Artur,Bruno,Dawid,Dominik,Ernest,Filip,Jakub,KArol,Oskar,Patryk,
U mojego P dla dziewczynki: Alicja, Amelia, Beata, Dominika,Ilona,Klaudia
A chłopiec: Jakub Nikodem,Roger,Samuel
A wiec wyszlo na to ze jestesmy zgodni co do Amelki i Jakuba ale jakos nie jestesmy juz przekonani, a zarzekalam sie ze napewno tak bedzie. Ja teraz szaleje na punkcie Kamilki i Patryka