reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona dla naszych styczniowych maluszków :)

Ufff...
Mój M, po swoich pomysłach w stylu Abigail, Noemi i Samantha, w końcu wymyślił imię które i mi pasuje :)
Jak będzie córcia (a M jest pewny, że będzie) to będzie Monika :)

reklama
Sali to już będą dwie Moniki :-D U nas jeśli będzie cora (a mąż i ja niemal wiemy ze będzie) to właśnie będzie Monika! :-)

:) Ładne imię. I u mnie w rodzinie nie ma żadnej Moniki :D
A z ciekawości, jakie zdrobienia wymyśleliście i jakie Wam się podobają? ;) U mnie chyba wygrywa Mona i Nika

Hm... Monia albo Monisia... (te drugie zdrobnienie wykorzystuję mowiąc do brzucha) :-D

Ja chciałam to imię bo jest oryginalne jak na ten czas. Teraz nie ma małych Monik :tak:a jednocześnie imię to jest osłyszane i nie wywołuje zdziwienia. Tak jak Konrad :-D

A ja mam taki dylemat, bo od chyba 3 lat podoba mis ie imie Gabriel i wiedzialam ze jak bede miala drugiego chlopca to tak bedzie mial na imie, plci jeszcze nie znam. Problem w tym ze mojego brata coreczka ma na imie Gabrysia ma 9 mscy i sie zastanawiam czy to nie byloby smiesznie dwojka wnukow Gabryś i Gabrysia.:-) Chyba ze bedzie dziewczynka to problem bedzie rozwiazany, dla dziewczynki nie mam jeszcze pomyslu.

Sylka ja mam podobna sytuacje, mojej siostry corka jest Gabriela. I tez tak wlasnie myslam ewentualnie o imieniu Gabriel bo u nas jeszcze nie slyszalam, zeby ktos tak dal, ale tez mysle,czy to nie za podobnie.moi rodzice maja pelno wnukow,takze nie tylko bylby Gabriel i Gabriela;-)
z kolei mam Wiktorie sama i np. Jak drugi bylby chlopak to mial byc Wiktor. Ale jako trzecie nie dam tak, bo ta srodkowa bylaby taka odosobniona wtedy;-) najlepiej jakby byla dziewczynka i wtedy bedzie moja wymarzona wyplakana i wyczekana Maja;-)

a mi sie jeszcze zawsze podobala Emilka - nie wiem czy juz o tym pisalam, ale moj mąż zawsze byl przeciw, nie wiem moze tym razem jak jednak bedzei córa to damy, a Wiktoria tez mi sie nawet podoba, mimo ze pod opieką mam dziewczynke o tym wlasnie imieniu, dziewczynka fajna (niepełnosprawna i przez to odrzucana przez matkę) ale matka jakiś koszmar ale jakos imienia mi nie obrzydziła
a do chłopczyka podoba mi sie też Robert i Florian

reklama
Do góry