reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Imiona naszych dzieci?? Propozycje i ostateczne imionka:)

reklama
Moja lista jest dosc dluga, ale niestety, mezowi sie malo co podoba.

Dziewczynka: Gabrysia, Weronika, Wiktoria, Pola, Nadia, Zosia, Zuzia, Oliwka, Lena, Antonina, Ola, Tola, Laura, Matylda.

Chlopiec: Tolek, Olek, Felek, Julek.

Moje zdanie sie jednak czesto zmienia wiec znajac zycie, nic z tego nie wybierzemy:) heh

KAsiiula to może krótsza wersja - Marta (grzechu warta) hihihi

Pianistka - Felek to mi się kojarzy z piosenką
"tato kup rowerek taki jak ma Felek. "

U nas imię dla chłopca już wybrane i będzie Sebastian :-)
Myśleliśmy jeszcze nad Sewerynem, ale jednak bardziej i mnie i Mężowi podoba się Sebastian, tym bardziej że mamy wspaniałego przyjaciela o takim imieniu :tak: I zawsze nam się podoba jak żona woła na niego - Seba, Sebcia, Sebuś, Bastek itd. :-)

Nie możemy wymyślić imienia dla dziewczynki - M podoba się Izabela, ale zdrobnienie Iza już nie, ani tym bardziej Izka :szok: A poza tym wszystkie Izabele które znamy to mają niezłe charakterki :-D ja tez wierzę że imię dużo znaczy w życiu człowieka :tak:

ja tez wierze ze imie to nie tylko sam dzwiek i ze ma cos wspolnego z charakterem dlatego teraz przy szukaniu imion zwracam uwage na znaczenie i pochodzenie ;-):tak:

o i my doszliśmy do pewnoego konsensusu. otóż:
chłopczyk na 100% będzie Maciuś

a co do dziewczynki to wciąż się spieramy, choć odpadła Natalka, ale doszła Julka... i mojemu M nie podoba się Maja :/
więc dla dziewczynki: Paulinka, Julka i Maja (nie popuszcze!!:-p)

a u mnie z imionami to była i jest masakra!!! :-) Mnie podoba się dla córci: Pola, Nadia, Anastazja, Natasza, Tatiana... Mój Mężulek niestety zgodził się (i to z bólem serca) na Polę... A dla chłopca: Jakub...:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry