reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona naszych Fasolinek :)

Co do Beniaina to uwazam ze to najpikniejsze imina swiecie:)
Moj maz ma na imie Beniamin a synek Beniamin Junior:)
Śliczne imię :-)
Wiesz , ja nie przypadkowo jestem na forum jako Beniaminka :-) Mój TŻ wśród znajomych jest nazywany Beniaminem-Benkiem. Często ja sama tak do niego mówię.....Uwielbiam to imię, ale jakoś nie braliśmy pod uwagę nazwania tak naszego synka. Ale wiesz, to śliczne imię i poważnie rozważę by tak na imię miał mój synek( jeśli nie będzie Julki, Amelki...) ;-) No, no :-)

reklama
Ahhh :happy: Sliczne te wasze imionka :):) Ja zaczelam miec watpliwosci nad imieniem Artur dla mojego okruszka... Im wiecej imion znajduje tym bardziej podoba mi sie Emil i Michal:-) No coz mam jeszcze mnostwo czasu na decyzje:-D Na szczescie udalo mi sie dogadac z chlopakiem, ze ja wybieram imie dla synka, a on dla coreczki :-):-)

Śliczne imię :-)
Wiesz , ja nie przypadkowo jestem na forum jako Beniaminka :-) Mój TŻ wśród znajomych jest nazywany Beniaminem-Benkiem. Często ja sama tak do niego mówię.....Uwielbiam to imię, ale jakoś nie braliśmy pod uwagę nazwania tak naszego synka. Ale wiesz, to śliczne imię i poważnie rozważę by tak na imię miał mój synek( jeśli nie będzie Julki, Amelki...) ;-) No, no :-)

Jasne czemu nie?:)
A wolac mozna roznie;
moj maz Beniamin,Benek(to najmniej lubie),Benjy(Bendzi),Ben
a na synka wolamy -Benjy,Benus,Besiu i Besiek :)

U mnie z racji tego ze sa dwa chlopaki bedzie prawdopodobnie : Nicolas i Simone :)
Ale z racji tego ze jestesmy niezdecydowani wszytsko moze sie zmienic :) Ja chcialam poczatkowo dac choiaz jednemu polskie imie a imiona typu Mateusz, Krzys ktore mi sie podobaja niestety ze wzgledu na pisownie utrudniaja zycie :)

u mnie dziewczynka albo Antonina albo Liwia, a chłopak Wiktor albo Gabriel ;) co myślicie?

(przeglądałam to forum i niechcący na tym napisałam, taka jestem roztargniona;p bo u mnie trooochę później niż na wrzesień;) )

u mnie dziewczynka albo Antonina albo Liwia, a chłopak Wiktor albo Gabriel ;) co myślicie?

(przeglądałam to forum i niechcący na tym napisałam, taka jestem roztargniona;p bo u mnie trooochę później niż na wrzesień;) )

Antonina mi się podoba, ale ma być u mojej siostry. A Wiktorków w naszym otoczeniu jest całe mnóstwo.
Ale wiecie co dziewczyny, uważam, że do każdego imienia idzie się przyzwyczaić. Ja znam dziewczynę o imieniu Taida, a kolega to Gniewomir. Jak ich poznałam, to nawet było ciężko zapamiętać.

A ja bym chciała Igę albo Igora. Na razie wychodzi, że chłopak, ale na Igora mój mąż kręci nosem. Nie wiem jak (za niedługo już całkiem) dojdziemy do porozumienia.

reklama
U nas chyba już dochodzimy do porozumienia, bo oboje zgadzamy sie na imie Adrian , jesli bedzie chlopiec lub Adrianna jesli bedzie dziewczynka. A nic nie wiemy, bo jeszcze nie znamy płci.
Pod uwagę bierzemy także takie imiona jak:
Wiktor, Antoni, Paulina (moje typy)
Paulina, Stanisław (to typy małża).

Do góry