reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona naszych Maluszków :)

reklama
Dziuba ja też bym chyba na Milenkę postawiła, tak jak Ania napisała - Dominika i Maja ładnie, ale strasznie dużo dziewczynek o tych imionach.

No wlasnie z tymi imionami tak jest, ze nie do konca sie to zgadza. U nas na przyklad nie ma MAI zadnej, moja mama pracuje w szkole wktorej uczy sie ok 1000 dzieci i ani jednej MAI nie ma. U mnie w szkole zreszta tez ale u nas tylko 200 dzieci. W przedszkolach tez nie ma podobno bo kolezanka przedszkolanka mowila ze jakies nowe imie :)

U nas za to straaaaasznie popularne sa wlasnie MILENKI, LENKI, AMELKI, OLIWIE, JULIE i GABRSIE

Ostatnia edycja:
Ja jestem za Mlilena bez zdrobnien.Piekne imie i jesli okaze sie ze moj synek to dziewczynka to pomogłyscie mi wybrac imie.Dzieki:-).
I tak troche zaczynam miec watpliwosci co do imenia dla synka bo niby juz ustalone ze Ryszard ale baba w ciazy ciagle cos kominuje;-).Tak sobie mysle ze jakos dziwnie bedzie wołac za synkiem Rys:dry:.Ech dylemat.

a ja zachorowałam na imię Jordan,ale mogę zapomnieć bo mąż protestuje:-(i nic się nie da zrobić,nawet jak zacznę mówić do brzucha Jordanek to i tak będzie Jasiek....ehh z tymi chłopami...

Gdzies tam przeczytal ze po prostu innym imieniem tak jak jest Lech i Leszek. Niby to samo a jednak dwa rozne imiona. A nie chcialam wchodzic w dyskusje bo na razie nie ma sensu.
Ech, faceci zawsze muszą komplikować... :angry::baffled:, a przecież do Lecha też wszyscy mówią Leszek...

Ja też staram się stosować naszą metodę i mówię do brzucha Gabrielek (żeby nie drażnić mężulka Gabrysiem :-D), a on tylko milczy... :baffled:

reklama
Kurka wodna!
Ja to chyba nie doceniałam ludzi...
Rozumiem że komuś się nie podoba imię takie czy inne. Wczoraj rozmawiałam z znajomą panią i mówimy jej że u nas chyba bedzie jednak Zosia nie Hania choć cały czas się zastanawimy a ona na to " Boże jakie okropne imie, nie krzywdzcie dziecka i wogóle"
No kured myślałam że wyjdę z siebie! z kąd ona może wiedziec jakie imie bedzie dla mojej córci krzywdą ??? przecież jeszcze ja sama tego nie wiem.
Co za beszczelność i brak taktu!

Do góry