reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

A tak zapytam tylko z ciekawości co lekarz mówił - czy po antybiotykoterapii na zapalenie endo jest szansa, że te zapalenie dalej jest?
Ja na razie czekam na wynik biopsji.
wydaje mi się, że jest szansa. Ja nie miałam robionej ponownej biopsji przy tej histeroskopii. Przy pprzedniej małam ii antybiotyk ładniie sobie poradził z zapaleniem.
Teraz chce wydębić receptę od lekarkii na antybotykii w ciemno - jak mam tendencje do tego zapalenia endo to chyba nie jest taki głupii pmysł. A nie będę robić przecież biopsji co miesiąc...
Jeden lekarz nie chciał mi dać tych antybiotyków w ciemno.
Jak mi nie będzie chciała dać recepty to cóż - poradzę sobe ;)

reklama
U mnie leki do stymulacji + dwóch transferów wyszły niecałe 3tys. Z jednej strony sporo, ale jak patrzę na ceny przed refundacją + cennik kliniki, to wiem, że mamy szczęście z tą refundacją.
Do tego na razie biopsja 700zł + allo i cross match 700zł.

Jakich posiewów u Was wymagają przed każdym transferem? U nas robili wszystko przed rozpoczęciem stymulacji (wszystko za darmo), a potem pewnie jak ważność badań się skończy, ale nie wymagają nic przed transferami.
Biopsja endo mnie kosztowała 900zl (pobranie plus cd 138 i cd56), allo I cross 1280 ostatnio w Bocianie w pz. Ja liczę gdyby nie te immuno badania to może w 5tys za stym i dwa transfery byśmy się zamknęli, do tego dojazdy do kliniki.
A posiewy z szyjki.macicy i pochwy w klinice N ponad 400zl bo nierefundowane, ważne miesiąc. Dziś robiłam w innej klinice bo u nas w mieście to 790 zł dwa posiewy i wirusy i tsh bo pół roku minelo od ostatnich.

wydaje mi się, że jest szansa. Ja nie miałam robionej ponownej biopsji przy tej histeroskopii. Przy pprzedniej małam ii antybiotyk ładniie sobie poradził z zapaleniem.
Teraz chce wydębić receptę od lekarkii na antybotykii w ciemno - jak mam tendencje do tego zapalenia endo to chyba nie jest taki głupii pmysł. A nie będę robić przecież biopsji co miesiąc...
Jeden lekarz nie chciał mi dać tych antybiotyków w ciemno.
Jak mi nie będzie chciała dać recepty to cóż - poradzę sobe ;)
A mogę wiedzieć jaki Ci wyszedł wynik tego cd138?
A cd56 też badalas?

Biopsja endo mnie kosztowała 900zl (pobranie plus cd 138 i cd56), allo I cross 1280 ostatnio w Bocianie w pz. Ja liczę gdyby nie te immuno badania to może w 5tys za stym i dwa transfery byśmy się zamknęli, do tego dojazdy do kliniki.
A posiewy z szyjki.macicy i pochwy w klinice N ponad 400zl bo nierefundowane, ważne miesiąc. Dziś robiłam w innej klinice bo u nas w mieście to 790 zł dwa posiewy i wirusy i tsh bo pół roku minelo od ostatnich.
Dziwne z tymi posiewami. Jeśli wymagają, to powinno być refundowane. Ja bym chyba napisała maila do misterstwa z zapytaniem czy to jest refundowane.

A mogę wiedzieć jaki Ci wyszedł wynik tego cd138?
A cd56 też badalas?
Taki miałam wynik.
1746453747594.png

Przy drugiej histero nie miałam biopsji, bo lekarz mówił, że tam widać gołym okiem że jest zapalenie

reklama
Do góry