reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Dziewczyny, jak rozpuszcza się Utrogestan? Tak szybko jak Cyclogest? Jutro zamieniam, a widzę, że to kapsułki, a nie globulki i nie wiem ile czasu z tym leżeć. 😅
ja leżę godzinę, tzn budzik o 5:30, wkładam dwie, śpię i 6:30-7:00 wstaje. Potrafi przy siusianiu wypływać i na porannej wkładce niestety jest, a klei się jak najlepszy klej na świecie.

Dziewczyny, ja jestem po rozmowie z lekarką prowadząca nas w in vitro I plan mamy taki, że robię histeroskopię z biopsją, a mąż powtarza badanie nasienia rozszerzone i przed wizytą kwalifikacyjną do 2 procedury in vitro ma spotkanie z andrologiem, który zdecyduje czy jest sens leczyć i podciągnąć trochę parametry czy nie (powiedziała ze nasienie jest wystarczające do in vitro, ale wiadomo im lepsze tym lepiej). Jeśli leczenie to czekamy 3 miesiące, jesli nie w sierpniu startujemy z 2 procedurą. Histeroskopię udało mi sie załatwić mega szybko, bo na przyszły tydzień w piątek i to na NFZ w szpitalu poleconym przez lekarke, więc w zasadzie fajnie sie złożyło. Z tego co mówili przy rejestracji, to będzie zabieg w znieczulenie ogólnym, więc cos jak punkcja.

Ogólnie lekarka powiedziała też, że jest duże prawdopodobieństwo, że zarodek sie zagnieździł, ale szybko beta spadła, więc nie zdazylam jej wychwycić na badaniu. Najbardziej widoczny cień był na teście 6dpt, a beta 8 dpt była już negatywna. Ogólnie to juz jakies światełko w tunelu by było pod kątem następnych transferów.

Takze jakiś plan jest, ale jeszcze trochę mamy czekania.
fajnie ze jest plan! A ivf to jedno wielkie czekanie 🙈🙈🙈

Dziewczyny, ja jestem po rozmowie z lekarką prowadząca nas w in vitro I plan mamy taki, że robię histeroskopię z biopsją, a mąż powtarza badanie nasienia rozszerzone i przed wizytą kwalifikacyjną do 2 procedury in vitro ma spotkanie z andrologiem, który zdecyduje czy jest sens leczyć i podciągnąć trochę parametry czy nie (powiedziała ze nasienie jest wystarczające do in vitro, ale wiadomo im lepsze tym lepiej). Jeśli leczenie to czekamy 3 miesiące, jesli nie w sierpniu startujemy z 2 procedurą. Histeroskopię udało mi sie załatwić mega szybko, bo na przyszły tydzień w piątek i to na NFZ w szpitalu poleconym przez lekarke, więc w zasadzie fajnie sie złożyło. Z tego co mówili przy rejestracji, to będzie zabieg w znieczulenie ogólnym, więc cos jak punkcja.

Ogólnie lekarka powiedziała też, że jest duże prawdopodobieństwo, że zarodek sie zagnieździł, ale szybko beta spadła, więc nie zdazylam jej wychwycić na badaniu. Najbardziej widoczny cień był na teście 6dpt, a beta 8 dpt była już negatywna. Ogólnie to juz jakies światełko w tunelu by było pod kątem następnych transferów.

Świetny plan ☺️
Z jakiego miasta jesteś? Mega szybko ogarnęłaś termin ☺️ u mnie termin na wrzesień ale w przyszłym tygodniu mam wizytę w poardnii w szpiatlu także mam nadzieję że jakoś wcześniej uda mi się załatwić termin.

Może warto do biopsji poprosić albo dopłacić za jednym zamachem niech Ci sprawdzą poziom komórek nk w macicy? Jak już i tak pobierają wycinek do badań a to chyba nie jest jakoś bardzo drogie badanie

Może warto do biopsji poprosić albo dopłacić za jednym zamachem niech Ci sprawdzą poziom komórek nk w macicy? Jak już i tak pobierają wycinek do badań a to chyba nie jest jakoś bardzo drogie badanie
ej no wyprowadźcie mnie z błędu, bo ja już nie rozumiem.
Dla mnie biopsja = hist pat = cd 138 i cd 56 = komórki nk.
A widzę, że wielokrotnie są polecenia "jak robisz biopsję to poproś jeszcze o cd", "jak robisz cd to poproś o nk".
W mojej głowie komórki nk = cd56.
Nie wiem, czy ja coś źle rozumiem?

Brzmi jak rozsądny plan. Super, że udało Ci się złapać tak szybki termin. Będziesz robić też CD56?
Zrobię co mi pozwolą, nie wiem jak to wygląda na nfz.
Świetny plan ☺️
Z jakiego miasta jesteś? Mega szybko ogarnęłaś termin ☺️ u mnie termin na wrzesień ale w przyszłym tygodniu mam wizytę w poardnii w szpiatlu także mam nadzieję że jakoś wcześniej uda mi się załatwić termin.
Jestem z Koszalina, klinika w Szczecinie, a szpital w Policach k. Szczecina

a to się jakoś nazywa to badanie?? Spróbuję zrobić wszystko co mozliwe, ale nie wiem jakie będą możliwości.

Czy to normalne ze taki zabieg jest w znieczuleniu ogólnym? W internecie czytałam ze raczej bez znieczulenia lub miejscowe, więc trochę sie zdziwiłam.

Zrobię co mi pozwolą, nie wiem jak to wygląda na nfz.

Jestem z Koszalina, klinika w Szczecinie, a szpital w Policach k. Szczecina

a to się jakoś nazywa to badanie?? Spróbuję zrobić wszystko co mozliwe, ale nie wiem jakie będą możliwości.

Czy to normalne ze taki zabieg jest w znieczuleniu ogólnym? W internecie czytałam ze raczej bez znieczulenia lub miejscowe, więc trochę sie zdziwiłam.

Chyba po prostu liczba komórek nk w macicy. Na to ewentualnie daja pozniej intralipid

reklama
Dziewczyny, jak rozpuszcza się Utrogestan? Tak szybko jak Cyclogest? Jutro zamieniam, a widzę, że to kapsułki, a nie globulki i nie wiem ile czasu z tym leżeć. 😅
Ja w ogóle nie leżałam - co miało to się wchłonęło a co nie to wypłynęło po rozpuszczeniu. Nigdy na to nie patrzyłam bo już jakieś doświadczenie z nimi mam. Także najczęściej aplikowałam po wstaniu i ziuu do pracy rowerem. Potem tylko często zmieniałam wkładkę bo była już „pełna”

Do góry