• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Cześć,
dawno mnie tu nie było, nie wiem czy ktokolwiek jeszcze mnie pamięta 😀 nie chcę wchodzić na ten moment w szczegóły co u mnie. Mam tylko jedno pytanie, zwłaszcza do starych wyjadaczek (jeżeli jeszcze śledzą wątek) - czy natknęłyście się na jakieś opinie, że transfer na naturalnym cyklu jest mniej lub bardziej skuteczny niż na sztucznym?
Cześć, ja tutaj tak z doskoku ;-)
U mnie w szpitalu wykonuje się wyłącznie transfery 5 i 6-dniowych zarodków i w sumie niezależnie od wieku kobiety minimalnie większą skutczność (5-10%) wg wewnętrznych statystyk mają transfery mrożone. Ale chodzi tu o samą ciążę, ewentualnie do 1. USG (czyli 6-9 tc). Odsetek zdrowych urodzeń jest praktycznie identyczny po obu typach transferów.

Dziewczyny, jeśli chcecie się pochwalić, ile będziecie miały lat jeśli wam się uda najbliższy/pierwszy transfer?
Ja sobie zdałam sprawę że będę niewiele przed 40...i pomyślałam że to jakieś szaleństwo 🫣😄 nie to żebym uważała że to nie jest wiek na rodzenie tylko te 15 lat temu nie myślałam w ogole że w tym wieku jeszcze będę o pieluchach myśleć. 🙃
Bardzo chciałam urodzić przed 40 ;-), miałam nawet termin po pierwszym transferze dokładnie w dniu swoich 40 urodzin... ale wtedy się nie udało.
Plany to jedna rzecz, a życie drugie ;-) 15 lat przed 40 też bym wolała myśleć o pieluchach przed 30, ale poczekałam jeszcze dobrych parę lat na kogoś, z kim można by je zmieniać... :-P

🌸🌸🌸Dzień dobry wojowniczki🌸🌸🌸❤️❤️

Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś🎉🎉
Życzymy duzooo cierpliwość 😍😍😍❤️

wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.💋

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.

Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą. Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości ✊✊✊

Shake it up baby, twist and shout 🎉

Będzie sie działo!🎉🎉😍

20.04 - wizyta w klinice @JestemMama!
20.04 - Monitoring @mariposa
Wielkie kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞🤞 Niech się dzieje, niech będzie pięknie 🙏❤️ Czekamy na info po wizytach i mocno trzymamy kciuki zeby wszystko szło z planem 🤞🤞🤞❤️

28. 04 - Wizyta w klinice @MałaMi81
04.05 - wizyta w klinice @fckathy
05.05 - wizyta w klinice i start stymulacji @laura_palmer
01.06 - Imunolog @JestemMama!

wychodzimy z za krzaków, razem zawsze razniej ❤️❤️

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry