• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

In vitro 2024 - refundacja

37lat punkcja, pobrane 31 albo 34 komórki, zapłodnione 20, 10 dotrwało do 3 doby, 5 do blastki, 3 zdrowe, 2 wadliwe.
Dzięki! W 1 procedurze 20 zapladniali? Łoo, nieźle.
Ja w.sumie na wszystkie procedury miałam zapladnianych 30 z tego 9 blastek, w wieku od 38-40, musiały być jakie zdrowe..Embriolog mówiła, że nawet chore powinny czasem dawać choć biochema. Wiec jest coś więcej do czego nie doszliśmy i może nie dojdziemy.
Histero muszę zrobić ponownie u dr Janow, może on coś zaleci..

reklama
@JestemMama! wpisz mi proszę wizytę przed transferem na 26.05.

Tak w ogóle to klinika się z Tobą kontaktowała lub Ty z kliniką w sprawie hodowli? Dobrze pamiętam że korzystacie z dawcy nasienia? Teraz skorzystaliście z tego samego czy innego?

Dzięki! W 1 procedurze 20 zapladniali? Łoo, nieźle.
Ja w.sumie na wszystkie procedury miałam zapladnianych 30 z tego 9 blastek, w wieku od 38-40, musiały być jakie zdrowe..Embriolog mówiła, że nawet chore powinny czasem dawać choć biochema. Wiec jest coś więcej do czego nie doszliśmy i może nie dojdziemy.
Histero muszę zrobić ponownie u dr Janow, może on coś zaleci..
hej, tak. Z moją obecna wiedzą cisnelabym ich żeby zapladniali wszystkie;) wtedy naiwna myslalam ze in vitro sie udaje, znaczy ze bedzie zdecydowanie wiecej zarodkow:) u nas właśnie chodziło o znalezienie dobrych genetycznie zarodków, więc zupełnie inny problem niż Twój.
Finalnie mam 2 córki, 1 zarodek przed transferem jak go rozmrozili to nie rozwijał się. Wiec jesteśmy na tzw. czysto.

Bardzo Ci kibicuje i wierzę, że w końcu u Ciebie też się dobrze skonczy. Wiem jakie to jest wykańczające, ale nie poddawaj sie:)

Dzięki dziewczyny za dobre słowa. U mnie niestety porażka po całości. Całą noc nie spałam bo tak okropnie się czułam, z ostrą hiperką dojechałam ledwo do Warszawy do kliniki. Po punkcji wszystkie dziewczyny wychodziły normalnie z sali, ja się zwijałam z bólu mimo podania czterech leków przeciwbólowych. Jak się domyślacie, z taką ilością pęcherzyków było dużo kłucia. Niestety, mimo że wzięłam Gonapeptyl zgodnie z planem i o czasie co do minuty, z jakiegoś powodu pęcherzyki nie pękły. Nie mamy żadnego oocytu. Wróciłam z moją hiperką do domu.

Dzięki dziewczyny za dobre słowa. U mnie niestety porażka po całości. Całą noc nie spałam bo tak okropnie się czułam, z ostrą hiperką dojechałam ledwo do Warszawy do kliniki. Po punkcji wszystkie dziewczyny wychodziły normalnie z sali, ja się zwijałam z bólu mimo podania czterech leków przeciwbólowych. Jak się domyślacie, z taką ilością pęcherzyków było dużo kłucia. Niestety, mimo że wzięłam Gonapeptyl zgodnie z planem i o czasie co do minuty, z jakiegoś powodu pęcherzyki nie pękły. Nie mamy żadnego oocytu. Wróciłam z moją hiperką do domu.
Nie wiem co mam napisać... Bardzo mi przykro :( :( :( wracaj do zdrowia, przytulam ❤️

hej, tak. Z moją obecna wiedzą cisnelabym ich żeby zapladniali wszystkie;) wtedy naiwna myslalam ze in vitro sie udaje, znaczy ze bedzie zdecydowanie wiecej zarodkow:) u nas właśnie chodziło o znalezienie dobrych genetycznie zarodków, więc zupełnie inny problem niż Twój.
Finalnie mam 2 córki, 1 zarodek przed transferem jak go rozmrozili to nie rozwijał się. Wiec jesteśmy na tzw. czysto.

Bardzo Ci kibicuje i wierzę, że w końcu u Ciebie też się dobrze skonczy. Wiem jakie to jest wykańczające, ale nie poddawaj sie:)
Ale musieliście badać bo obciążenie genetyczne mieliście? Czy wiek?
U nas wiesz, ja byłam w ciąży 3x naturalnie i zachodziłam w nią 9/10lat temu praktycznie "od razu", c. pozamaciczna, zdrowa i biochem w 2021 po roku staran. A ivf starania o drugie..od 2023, 9 transferów dwie kliniki, 5 procedur i "d.pa".
Rozmawiałam z klinika, możemy zbadać ciałka z kom ktore dadza blastki, możemy też wysłać do innej kliniki na badanie, o koszcie porozmawiam w najbliższym czasie. I jak technicznie to robią, czy tak jak.u Ciebie w trzecim dniu czy 5 jako blastki (tylko wtedy 2 mrozenia), popytam. A podobno gdzie to pacjent decyduje czy Invicta czy Invimed. Ty masz może większe rozeznanie, czym się różnią te kliniki i gdzie lepiej zbadać i transferować zarodki??

Jejku;( bardzo bardzo mi przykro, domyślam sie co czujesz bo raz tez mialam sytuację ze nie udalo sie nic dojrzałego pobrać

Jejku, nie wiem nawet co powiedzieć... Przykro mi bardzo, że tak się zakończyło 🫂
Jeżeli będziesz podchodziła do następnej procedury to wierzę, że lepiej dobiorą stymulację i będą Cię lepiej doglądać.
Daj sobie czas i wracaj do walki 🍀

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry