• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Byłam dziś u lekarza i wyszła angina konkretna już taka… antybiotyk na 10 dni…
Myślicie, że z mojego transferu już nici? Zaczęłam brać już estrofem… będę próbowała dodzwonić się jutro do kliniki, ale coś czuję, że mojego lekarza nie będzie 🥲🥲

reklama
Biorę dalej leki, ale myślę czy warto ryzykować i czy jest wgl jakaś szansa na transfer w tym miesiącu… dopiero po 8 czerwca miałam zgłosić się na wizytę
Zadzwoń proszę do kliniki jeśli nie masz bezpośredniego nr do lekarza. Na pewno mają jakieś kontakty w pilnych sytuacjach jak ta. A interniscie mowilas, że szykujesz się do transferu?

Powiedzial tylko, że ładna ciąża, 6 tydzień. Nie wiem jak oni to liczą. 🤷🏼‍♀️ O terminie nic nie powiedział. Sama wyliczyłam, że wypada ok 21 stycznia. Z tego co dziewczyny piszą, to lekarze dają jakieś wskazówki, czy skierowania, np na USG piersi, etc. Mój lekarz nie należy do rozmownych. Biorąc pod uwagę, że to moja pierwsza ciąża, będę musiała sama wszystkiego się dowiadywać. 🤷🏼‍♀️

Tutaj masz kalkulator porodu w którym możesz sprawdzić termin po dacie transferu ☺️

Zadzwoń proszę do kliniki jeśli nie masz bezpośredniego nr do lekarza. Na pewno mają jakieś kontakty w pilnych sytuacjach jak ta. A interniscie mowilas, że szykujesz się do transferu?
Jutro z samego rana będę dzwoniła, ale wolałabym usłyszeć decyzję od swojego lekarza… Ale w klinice w soboty jest tylko jeden dyżurujący. Zobaczymy…
Lekarka stwierdziła, że bez antybiotyku się nie da i że najlepiej abym skontaktowała się z kliniką co dalej… Ale czytam w internecie coś takiego „Ospen należy do antybiotyków z grupy penicylin, które są uznawane za jedne z najbezpieczniejszych do stosowania w ciąży”

Ogólnie ja chciałam w czerwcu zrobić przerwę, bo w ciągłości miałam dwie punkcje a potem trzy transfery i wszystko cykl po cyklu … może to znak …

Jutro z samego rana będę dzwoniła, ale wolałabym usłyszeć decyzję od swojego lekarza… Ale w klinice w soboty jest tylko jeden dyżurujący. Zobaczymy…
Lekarka stwierdziła, że bez antybiotyku się nie da i że najlepiej abym skontaktowała się z kliniką co dalej… Ale czytam w internecie coś takiego „Ospen należy do antybiotyków z grupy penicylin, które są uznawane za jedne z najbezpieczniejszych do stosowania w ciąży”

Ogólnie ja chciałam w czerwcu zrobić przerwę, bo w ciągłości miałam dwie punkcje a potem trzy transfery i wszystko cykl po cyklu … może to znak …
Jeśli wierzysz w znaki to może... Czasem nam łatwiej sobie różnymi wydarzeniami albo datami coś tlumaczyc. Ja też tak robię :D

Jeśli wierzysz w znaki to może... Czasem nam łatwiej sobie różnymi wydarzeniami albo datami coś tlumaczyc. Ja też tak robię :D
No właśnie z tą wiarą w znaki to tak średnio u mnie haha ale już łapię się wszystkiego, bo tak bardzo chciałam podejść do tego transferu… mam wrażenie, że już czekam wieczność haha

reklama
No właśnie z tą wiarą w znaki to tak średnio u mnie haha ale już łapię się wszystkiego, bo tak bardzo chciałam podejść do tego transferu… mam wrażenie, że już czekam wieczność haha
Czekanie jest najgorsze. Ja jeszcze weekend do transferu a potem 10 dni żeby wiedzieć na czym stoję czy się udało to będzie się służyć niemiłosiernie...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry