reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
A czy wam też prolutex się tak ciężko wstrzykiwał?
U mnie to tak ciężko idzie że przyłożyć się do tego muszę i nie wiem czy dobrze to robię 🙈

Jutro punkcja i wszystko się okaże 😢
Nie nastawiaj się od razu negatywnie. Nie wiesz co będzie. Te poziomy estradiolu są orientacyjne i też u każdej z nas inne. Ja miałam 3 dni przed punkcją 2500 i się cieszyłam że wysoki i jeszcze na pewno urośnie a okazało się że tylko 6 komórek dojrzałych w tym 2 się zapłodniły. Wczesniej miałam dużo niższy i komórek 4 dojrzałe i 4 się zapłodniły.
Także nie ma co się nastawiać w żadna stronę.
Trzymam kciuki 🙂

Jutro punkcja i wszystko się okaże 😢
Moim zdaniem estradiolem nie ma co się kierować. Przy poprzedniej procedurze miałam estr. koło 600, w ostatniej 2000 i zarówno w jednej jak i drugiej miałam po 2 komórki dojrzałe. Więc u mnie nie ma kompletnie żadnej zależności między poziomem estradiolu a komórkami dojrzałymi.

Moim zdaniem estradiolem nie ma co się kierować. Przy poprzedniej procedurze miałam estr. koło 600, w ostatniej 2000 i zarówno w jednej jak i drugiej miałam po 2 komórki dojrzałe. Więc u mnie nie ma kompletnie żadnej zależności między poziomem estradiolu a komórkami dojrzałymi.
Dziękuję dziewczyny za wsparcie
Jesteście najlepsze😘

U mnie dzis na podgladzie jakieś 4 po prawej ok 17mm, i po lewej 5 mniejszych.
Mówił, że wg niego dobrze reaguje na leki, natomiast on nie wie co jest w środku tych pęcherzyków. Dziś wjeżdża Menopur dla odmiany 🙄 trochę dziwnie się czuje ze co chwila zmienia leki.
W sobotę mam kolejna wizytę i być może pon lub wt punkcja.
Wyniki 8 dnia stymulacji i po raz pierwszy :
Estradiol 918
Prog 0.247
LH 3 27

Dziękuję dziewczyny za wsparcie
Jesteście najlepsze😘
Jak poszło?

U mnie dzis na podgladzie jakieś 4 po prawej ok 17mm, i po lewej 5 mniejszych.
Mówił, że wg niego dobrze reaguje na leki, natomiast on nie wie co jest w środku tych pęcherzyków. Dziś wjeżdża Menopur dla odmiany 🙄 trochę dziwnie się czuje ze co chwila zmienia leki.
W sobotę mam kolejna wizytę i być może pon lub wt punkcja.
Wyniki 8 dnia stymulacji i po raz pierwszy :
Estradiol 918
Prog 0.247
LH 3 27

Jak poszło?
A to, że zmienia tak te leki, to nie jest właśnie kwestia tej duostim, którą chciał u Ciebie zrobić?

A to, że zmienia tak te leki, to nie jest właśnie kwestia tej duostim, którą chciał u Ciebie zrobić?
Chyba raczej nie..zapytałam o to duo to dziś powiedział, że skoro mamy AŻ tyle komórek.rosnacych to nie będzie przedłużał stymulacji, no chyba ze się okaże w sobotę że np jest więcej tych komórek może urosnąć, ale raczej nie przewiduje.
No i durna pała nie zapytałam czemu znowu zmiana lekow

reklama
Do góry