reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

ja nie miałam żadnego spotkania z anastezjologiem, a na punkcji sobie smacznie spałam.
@sunshine97 też uważam, że powinnaś to zgłosić do ministerstwa. Możesz na razie zrobić to w niezobowiązujący sposób i tylko z nimi skonsultować tą sytuację, czy to w ogóle normalne że nie miałaś narkozy bo faktycznie już nawet tu na wątku trochę tych punkcji było przerabianych i serio nikt takiej sytuacji nie miał..
Zrobie to obiecuję tylko niech trochę mi opadną emocje i dojde do siebie psychicznie. Zapytam sie czy to po prostu jest zgodne. Moim zdaniem cos jest nie tak bo skoro wykonuja badania bez sensu to cos tu sie nie klei ale noo nie wiem sama, ja tez bylam w szoku. Poszlam na pewnik ze sobie pospie 😅

reklama
Miałam dożylnie przeciwbólowo fentanyl i znieczulenie miejscowe w postaci 2 zastrzyków w srodek pochwy 🫣
Weź napisz do MZ. Pani naczelnik bardzo szybko odpisuje.
Przecież to nienormalne :(
Rozumiem, ze w ustawie jest zapis: punkcja z znieczuleniem. Ale tutaj mi wyglada bardziej na brzydkie praktyki kliniki niż dobro o względy swoich pacjentek

A miałas wczesniej klasyczna stymulacje zastrzykami nie clo? Tez pierwszy raz slysze o takiej stymulacji do ivf
No właśnie, też mi się wydaje to trochę dziwne..
@Kasienkaol z tego co pamiętam, to jak miałaś zatsrzyki to poleciałaś do Egiptu?
Czy jest jakiś powód, dla któego ne spróbujecie normalnej procedury z zastrzykami, monitoringiem co 2-3 dzień, badaniem hormonów, gdzie lekarz może na bieżąco reagować i modyfikować leki?
Bo dla mnie zarówno tamta stymulacja, jak i teraz to Clo to nie jest procedura przeprowadzona jak należy..
Jesli oczywiście czegooś nie wiem, to wybacz.

No właśnie, też mi się wydaje to trochę dziwne..
@Kasienkaol z tego co pamiętam, to jak miałaś zatsrzyki to poleciałaś do Egiptu?
Czy jest jakiś powód, dla któego ne spróbujecie normalnej procedury z zastrzykami, monitoringiem co 2-3 dzień, badaniem hormonów, gdzie lekarz może na bieżąco reagować i modyfikować leki?
Bo dla mnie zarówno tamta stymulacja, jak i teraz to Clo to nie jest procedura przeprowadzona jak należy..
Jesli oczywiście czegooś nie wiem, to wybacz.
miałam. Dostałam w styczniu. GONAL F 300 j.m brałam od 2 dc przez 4 dni i na wizycie okazało się że jest pęcherzyk który ma 28 mm i już zluteizowal, dostałam antykoncepcję na tydzień i wizyta, na wizycie pęcherzyk gigant wciąż był, ale pojawiły się małe pęcherzyki więc dostałam ovitrelle na pęknięcie giganta, kilka dni na antykoncepcji i podalam dwa pozostałe zastrzyki z gonalu, po tym, wizyta. Na wizycie już było po wszystkim, żadnych pęcherzyków. Dostalam gonapeptyl dwa strzały i Więc wleciała antykoncepcja i miałam wybrać ją do końca, a po tym clo, i po cło pojawiły się 3 pęcherzyki. Myślę że lekarz chce dmuchać na gorące niż kombinować i zaprzepaścić te 3 pęcherzyki bo więcej może już ich nie być….

Tak w ogóle. To normalne że dalej czekam na wyniki amh z alabu? Wczoraj o 10 byłam na pobraniu krwi.

Ostatnia edycja:
reklama
To jak przy wspomaganych naturalnych staraniach albo do IUI 😳 Rzeczywiście niecodzienne podejście przy IVF. A przypomnij, Ty poprzednią stymulację musiałaś przerwać z jakiegoś powodu, prawda? Nie zadziałała jak powinna? Może stąd ta zmiana 🤔
tak wiem, że tak się działa do IUI lub naturalne starania. Amh w lutym miałam 0,68.
Poprzednia stymulacja w ogóle nie zadziałała…. Opisałam wyżej;)

Do góry