reklama

INSEMINACJA 2022

reklama
Zrobiłam wczoraj betę 128 😁 jutro idę zobaczyć na drugi test czy dalej rośnie ;) Ale boje się jeszcze cieszyć. Usg dopiero za 3 tygodnie .niespodziewałam sie, ze za 1 razem sie uda, także dziewczyny nie poddawajcie się !! ❤️
a wizyta za 3 tygodnie to będzie już serduszkowa ?
strasznie pozno mi sie wydaje jako pierwsza wizyta USG ale pewnie wcześniej nic nie będzie widac :)

Dziewczyny rozmawialam z moją opiekunka w klinice, opowiedziałam jej o naszym niezadowoleniu i trochę anonimowym podchodzeniu, zmianie lekarzy caly czas , bo nasz prowadzący nie ma czasu, powiedziałam że chcę odpocząć, jak i również chciałam podpytać o in vitro tak jak pisałam wcześniej, co nieco się dowiedzieć, bo totalnie nie mam pojęcia, powiedziala że wg praw ustalonych odgórnie to przed in vitro trzeba podejść do 3 inseminacji ?? Słyszałyście o tym ? My jesteśmy umówieni na 5.04 z Panią Doktor porozmawiać jak ona to dalej widzi ? Myslalam również o badaniach genetycznych? Czy któraś z Was myślała o tym lub je miała? Jeśli wyniki mamy książkowe to może spróbować by genetycznych? Czuję się mało zaopiekowana przez moją klinikę...
Cześć! Nie wiem, niestety, jakie są zasady w Polsce... Ja z kolei we Francji teoretycznie już nie mam prawa do inseminacji w państwowej klinice niepłodności, ze względu na wiek. Wykonuje je więc mój "zwykły" ginekolog. Co do badań genetycznych - zlecono nam kariotypy przed zakwalifikowaniem się do in vitro, wyniku nie dostaliśmy bezpośrednio, ale wg lekarza są w porządku... Co do zaopiekowania to jest ono tutaj minimalne... ale nic za to nie płacimy.. :-/

Hej Beta rośnie dzisiaj 325 😁 jakoś chyba to jeszcze wszystko do mnie nie dociera 🙈tylko niedługo kończy mi się duphaston a lekarka nic nie odpisuje ;/ zastanawiam się czy nie znaleźć już innego lekarza i iść do niego szybciej niż za 3 tygodnie, ale faktycznie może będzie za wcześnie ?
Z tego co mi lekarz powiedział to jak beta jest pozytywne to trzeba dalej brać Duphostan ponieważ lozyszko zaczyna go wytwarzać około 12 tygodnia

Z tego co mi lekarz powiedział to jak beta jest pozytywne to trzeba dalej brać Duphostan ponieważ lozyszko zaczyna go wytwarzać około 12 tygodnia
Tak mi tez przed inseminacja dała karteczkę z informacja, ze jeśli będę w ciazy to mam dalej brać, tylko napisałam do niej maila ze kończą mi się tabletki i czy może receptę wypisać i narazie cisza, wystarczy mi jeszcze na 4 dni :/

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry