reklama
Agatatje
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
ja mam dwoch, jednego w Polsce, to taki, ktory mnie zna od baaaaardzo dawna, moj pierwszy lekarz gin! CIeszyl sie, ze jestem w ciazy
15.11 ide do mojego belgijskiego i zobaczymy jak bedzie........najgorsze ze po polsku nie mozna gadac i to troche krepuje.
15.11 ide do mojego belgijskiego i zobaczymy jak bedzie........najgorsze ze po polsku nie mozna gadac i to troche krepuje.
Witajcie
Moj gin jest dla mnie zuupelnie "nowym doswiadczeniem"- bowiem bylam u niego raz( koniec kwietnia)- i powiedzialam, ze myslimy z meżem o dzidziusiu. Powiedziałam, ze narazie przygoowuje sie psychivcznie- wiec i mam kilka puytań- porozmawialiśmy -odpowiedział na moje pytania- opowiadał dużo ciekawostek ciażowych, zbadal, zrobił cytologię, usg-. Wszystko bylo- jest OK- kazał łykać folik i jak będziemy gotowi-przytulec sie i nie myśeć- robimy dzidziusia..Niedawno pojęliśmy starania- i mamy juz tego "owoc"
Tego gin wybralam, bowiem polecila mi go kolezanka, której ciązę prowadził. faktycznie- komunikatywny, rzeczowy- czego moim poprzednim lekarzom brakowało- Jest dr w prywatnej klinice w Lubinie- i tam też pragnę, by na swiat [rzyszlo moje dziecko!
Wiecej o nim napiszę po wizycie srodowej- mam nadzieje, ze nie zmienie zdaniana jego temathihihi
Moj gin jest dla mnie zuupelnie "nowym doswiadczeniem"- bowiem bylam u niego raz( koniec kwietnia)- i powiedzialam, ze myslimy z meżem o dzidziusiu. Powiedziałam, ze narazie przygoowuje sie psychivcznie- wiec i mam kilka puytań- porozmawialiśmy -odpowiedział na moje pytania- opowiadał dużo ciekawostek ciażowych, zbadal, zrobił cytologię, usg-. Wszystko bylo- jest OK- kazał łykać folik i jak będziemy gotowi-przytulec sie i nie myśeć- robimy dzidziusia..Niedawno pojęliśmy starania- i mamy juz tego "owoc"
Tego gin wybralam, bowiem polecila mi go kolezanka, której ciązę prowadził. faktycznie- komunikatywny, rzeczowy- czego moim poprzednim lekarzom brakowało- Jest dr w prywatnej klinice w Lubinie- i tam też pragnę, by na swiat [rzyszlo moje dziecko!
Wiecej o nim napiszę po wizycie srodowej- mam nadzieje, ze nie zmienie zdaniana jego temathihihi
W Lublinie byc moze bede na św Wielkanocna- najwcześniej. Na pewno znajdziesz tam fachowa pomoc medyczną..np. moja mama i tata jak mieli problemy zdrowotne to własnie do Lublina jechali do lekarzy(ponad 600 km..tak nam dziadko pozałatwiałi warto było..
calo
Fanka BB :)
Jacy sa moi lekarze? Nie wiem czy mam sile opisywac wszystko co w ostatnim czasie doprowadzilo mnie do placzu i strachu, wynik z tego taki ze moja neruolog zamiast wczesniej (jak jej mowilam, ze po slubie zaraz staramy sie o dziecko)skonsultowac sie z lekarzem leczacym kobiety w ciazy to zrobila to dopiero teraz jak jestem juz w 7 tygodniu. Oprocz tego wprowadzila mi na 10 dni nowy lek a nie powinna bo ta Pani dr powiedziala jej ze sie nie zmienia leku w ciazy. Generalnie totalny brak odpowiedzialnosci i nie sluchanie tego co pacjent mowi Mam spac i jesc i duzo odpoczywac zeby nie wywoalac napadu. Generalnie czuje sie jak niedzwiadek zasypiajacy na zime. Czekaja mnie tylko zajecia ze studentami, ktore musze w ramach doktoratu odrobic. A tak to siedzenie w domku. Zobaczymy co na to na uczelni powiedza?
Dzis ide do gina, ktory ma zupelnie inne podejscie do pacjentek. Usmiecham sie i mowie sobie - BEDZIE DOBRZE!
Dzis ide do gina, ktory ma zupelnie inne podejscie do pacjentek. Usmiecham sie i mowie sobie - BEDZIE DOBRZE!
calo
Fanka BB :)
Wczoraj widzialam moje drugie serduszko bijace z calych sil
A co do lekarzy to ide 10 listopada na prywatna wizyte do prof. Poreby z Tych bo Tychy, Katowice-Ligota i Zabrze sa to trzy osrodki gdzie moge urodzic w przyszlosci. Zobaczymy co on powie.
Czuje sie jak zbedny balast przesuwany od jednego lekarza do drugiego
A co do lekarzy to ide 10 listopada na prywatna wizyte do prof. Poreby z Tych bo Tychy, Katowice-Ligota i Zabrze sa to trzy osrodki gdzie moge urodzic w przyszlosci. Zobaczymy co on powie.
Czuje sie jak zbedny balast przesuwany od jednego lekarza do drugiego
reklama
Calo nie zamartwiaj się , wiem ,że lepiej jest mieć jednego zaufanego lekarza ale pamiętaj to położna jest przy porodzie i z nią powinnaś mieć najlepszy kontakt i na niej będziesz musiała polegać w czasie porodu..teraz to najważniejszy jest Maluszek i opieka nad nim..a więc nie zniechęcaj się i powodzenia na wizycie. Ja wczoraj byłam u mojego gina- fajny facet...pokazał mi Maleństwo z kilku stron w technice 4D ( wkleiłam zdjęcia na naszych Skarbusiach)- efekt aż mnie i męzusia zamurowało- widać było zalązki rączek i nóżek i "ogromniastą" główkę...nawet zdawało się że rączką machał hahaha.Słyszeliśmy po raz pierwszy bicie serduszka- piękne przeżyciei wszystko jest okKolejan wizyta 18-11 wówczas założymy kartę ciązy. Już nie mogę się doczekać. .