reklama
Pola 30
Fan(ka)
Dziewczynki, kochane, pamietajcie o zebach. po wymiotach najpierw tylko pluczemy woda, dopiero po pol godzinie mycie, jesli nie chcecie zniszczyc sobie szkliwa....
A moje mlode wypycha sie okropnie, powodujac twardnienie brzucha. A jak zaczynam ja masowac, to sie chowa. I nie wiem, czy odczuwa to jako przyjemnosc, czy nie??
A moje mlode wypycha sie okropnie, powodujac twardnienie brzucha. A jak zaczynam ja masowac, to sie chowa. I nie wiem, czy odczuwa to jako przyjemnosc, czy nie??
Cynamonka
Fanka BB :)
Tym mnie zaskoczyłaś Pola. Myślałam, że trzeba myć od razu, bo tym co niszczy szkliwo jest kwas żołądkowy. Jakie jest uzasadnienie pół godzinnego odczekania?
Żebyście wiedziały co mój dzidzior dziś wyprawia. Robi mi przemeblowanie w brzuchu. Jestem cała obolała, ał.
Żebyście wiedziały co mój dzidzior dziś wyprawia. Robi mi przemeblowanie w brzuchu. Jestem cała obolała, ał.
Pola 30
Fan(ka)
Bezpośrednio po wymiotach kwas żołądkowy działa na szkliwo bardzo agresywnie (podobnie jak coca-cola. Wypij łyk i potrzyj zęby o zęby, poczujesz, że są "szorstkie", tzn. szkliwo jest rozmiękczone). Kwas w sokach zołądkowych i coli jest inny(w sokach-solny, a w coli ortofosforowy), ale efekt podobny. Dlatego myjąc zęby bezpośrednio po wymiotach lub coli (lub sokach owocowych) ścierasz "rozmiękczone" szkliwo.
Najlepiej jest więc przepłukać buźkę płynami do płukania jamy ustnej, a dopiero po pół godzinie wyszczotkowac je
Najlepiej jest więc przepłukać buźkę płynami do płukania jamy ustnej, a dopiero po pół godzinie wyszczotkowac je
Dziewczyny a czy wy tez macie czasem takie skurcze nog jak by jedenpo drugim ze potem syrka jest cala napieta ja to az czasem placze i zadne masaze nie pomagaja masci tez odapdka a zeby poscil taki skurcz to az z piachy musze casem sobie przylozyc..fatalna sprawa podobno to zasluga obnizonego poziomu potasu
a fuj moglo by przejsc bo kuleje..!!:sick:

Pola 30
Fan(ka)
Lucyann-tez mam. Paskudztwo.szcególnie po przebudzeniu. Tak boli aż krzycze, bo nie mogę wyprostować nogi. Najlepiej wtedy, kiedy Twój luby wygnie Twoją stopę w stronę piszczela (czy piszczeli?). Boli, ale pomaga 
Ja mam na skurcze 3 x dz po dwie tabl magne b6 (wydaje na to 80 zl miesiecznie, mozna zaywac do 37 tygc) A jak zapomne zazyc np jednej dawki toodrazu mnie lapie w nocy skurcz, wtedy mrucze i jecze i moj maz wie ze ma mi naciagnac stope tak jak pisala Pola. Pomaga i nie boli nic potem.
reklama
Anetka75
Entuzjast(k)a
Też mam takie skurcze. Na dodatek, nie potrafię rozprostowac nogi, dopiero jak wstanę, to mi powolutku przechodzi. I kończy sie to nocną wędrówką po domu. Męża budze przy tym, bo nei potrafie w tym skurczu wygamolić się cichutko z łóżka. Kochane, jedynie, co podnosi na duchu, to fakt, że już blisko., coraz blizej.... do finału!

Podziel się: