reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

cholera zabiję dzisiaj mojego chłopa :mad: :mad: :mad: zgubił kluczyki do nissana chyba go .................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
kiepsko dzisiaj, zwłaszcza po tych "zakupach" ciążowych. właśnie testuję ptasie mleczko Milki i chyba mi jeszcze gorzej :(
Azik, na razie dziergam na drutach :) zażarcie zresztą, bo dostałam zamówienia na trzy kolejne czapki. Ale już mi się nudzi, muszę spróbować jakichś nowych wyzwań..grześ twierdzi że jak dziecko będzie małe, to ta czapka akurat się nada na śpiworek :) złośliwa bestia..

hey słyszałam że babki w ciąży nieraz troszkę puchną ale jak to jest gwałtowne i mocne to idź do lekarza a jak twoje ciśnienie???

Najczęściej pojawiają się w drugiej połowie ciąży, wieczorem, po wysiłku fizycznym. Występują w okolicach kostek, stóp, rąk, niekiedy pod oczami. Ryzyko, że pojawią się wcześniej jest większe, gdy ciąża jest mnoga. Obrzęki spowodowane przemęczeniem ustępują po nocnym odpoczynku i nie trzeba się nimi martwić. Jeśli jednak towarzyszy im podwyższone ciśnienie, białkomocz - trzeba szukać pomocy u położnika. Objawy mogą być zapowiedzią zatrucia ciążowego.
Kobiety spodziewające się dziecka, aby uchronić się przed opuchliznami, powinny pić dużo wody (to zapewni dobrą pracę nerkom i właściwe oczyszczanie organizmu), przestrzegać odpowiedniej diety, by zbytnio nie przybierać na wadze, unikać ciężkich prac fizycznych (np. szorowania podłogi czy mycia okien), dużo odpoczywać, leżąc lub siedząc z nogami ułożonymi nieco do góry.

ANIK78 pisze:
Dziewczyny, POMOCY!!! Puchną mi od wczoraj dłonie i palce, co robić??
Anik lepiej wybierz sie do lekarza. W ciazy puchniecia sa mozliwe ale chyba dopiero w ostatnich tygodniach. Moze za bardzo sie sforsowalas przy tej siatce na dzialeczce.

reklama
Dzięki dziewczyny, jutro rano mam wizytę u ginekolog. Całkiem możliwe, że za miałam ostatnio za duży wysiłek fizyczny i mało piłam :(. Co do ciśnienia, to mam 99/59 - to pomiar z rana.

Do góry