reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

na wizytę do ortopedy kieruje się wszytskie noworodki...

Kinga - ale mimo pieczatki chyba powinnaś mieć skierowanie od rodzinnego lub pediatry, przynajmniej ja musiałam, może zadzwoń i się dowiedz...

reklama
chciałam wam się pochwalić, że mam już dwie wycieczki autobusowe za sobą. Odbyłam je sama z Karolą. Nie było źle :)

A jutro przyjeżdża do nas teściowa ze swoją mamą i chyba Agnieszka też przyjedzie.

Znów ożyły we mnie złości z niedzieli, jestem ciekawa jak sobie jutro z nimi poradzę ???

Najbardziej śmiać mi się chciało, jak ostatnio wracaliśmy od znajomych - ja z Karoliną autobusem, a Rafał maluchem ::) ::) ::) Nie myślcie, że mój mąz taki bezlitosny - wpadł do nich po pracy,bo wiedział, że tam jesteśmy :)

A za nami dzień pełen wrażeń i muszę się z wami podzielić! Dzisiaj moi maturzyści kończyli szkołę, to była pierwsza klasa, w której miałam wychowawstwo, więc nie mogło mnie zabraknąć na rozdaniu świadectw. Macierzyński nie macierzyński, zapakowałam Jasia do fotelika i heja do szkoły. Byłam w szoku, bo przespał całą akademię, na której mnóstwo było oklasków, śmiechów, śpiewów i innych hałasów. Parę razy się przebudził, otworzył oczka, a potem grzecznie spał dalej. W klasie podczas rozdawania świadectw i pożegnań też był jak aniołek. A ja bałam się go zabrać, że narozrabia! Nie doceniałam własnego synka  ;D No i przyjechałam do domu cała w skowronkach, bo oczywiście wszyscy się nad Jasiem rozpływali, a moi uczniowie pożegnali się ze mną tak miło i ciepło, że się wzruszyłam. Na świetnych ludzi wyrośli :)

A w ktorej szkole uczysz Pytio?czyzby w naszym starym dobrym koperze?
Moj Jasiek przezywa okres buntu- teraz wszystko robi na przekor naszym starym, utartym zwyczajom- spi prawie caaaly dzien a buszuje cala noc , a co najgorsze jak kiedys spalismy do 11 to teraz juz tylko do 6.30 :(

catherinka pisze:
Mokkate, Daria pewnie nie miała robionego, bo kierowane na nie są te dzieci, które przy badaniu jeszcze w szpitalu nieprawidłowo odwodzą bioderka albo jest tego podejrzenie.
A byłaś na usg prywatnie czy państwow? Ciekawi mnie ile to może kosztować.

U nas kieruje się wszystkie dzieci na USG. Daria nie miała, bo kiedyś pediatra sprawdzał i jak były nieprawidłowości to kierował.
Byłam państwowo.

kinga jeśli cię to pocieszy to napiszę,że też mam...niecodziennie...przychodzą falami co kilka dni, tzn pokrwawię mija jakiś czas, jest spokój, a potem wszystko zaczyna się od nowa...od 4 dni mam spokój, jestem ciekawa na jak długo...

wydaje mi się, że normalne - ja miałam różową wydzielinę 6 tygodni po porodzie - lekarz powiedział mi, że u kobiet karmiących piersią tak może być nawet do 8 tygodni - między karmieniami macica się "rozluźnia" a potem w trakcie karmienia oksytocyna powoduje obkurczenie macicy - co może doprowadzić do pękania drobnych naczynek no i krwawienia;
jeżeli jest obfite to krwawienie to chyba należy się martwić

reklama
Do góry