reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

Byłam dziś u gina i nie jestem zadowolona, oj nie :( :( :(
Powiedział, że mam szyjkę pęknięta i nadżerkę.
Nie ukrywam, że mnie wystraszył.
Mam przyjść za dwa miesiące.
Chyba to jeszcze skonsultuje z innym ginem.
Tym bardziej, że ten mi do gustu nie przypadł.
Wizytę miałam na 15.00, a on miał jakis zabieg (podobno 20min) i przyszedł o 16.00. :mad:
W tym czasie Martyna zdążyła się juz obudzić i całe spotkanie odbywało się z akompaniamentem.
Jestem zła na siebie, że poszłam.
Mówił coś pod nosem, dziecko płakało- nic nie rozumiałam. :mad: :( :mad:

reklama
oooooooooooooo to u mnie jest gitara-idziesz do gina i przyjmuje tylko jedna wada limit 15-osobowy-ale wystarczy isc 30min przed otwarciem i gra.czasem przyjmuje o wiele wiecej

catherinka z usg bioderek u nas tak samo paranoje tylko ze u mnie terminy takie ze maly mialby pol roku ::)..................ide prywatnie
a kiedy sie powinno isc-u mnie mowia ze po 8tyg.zwatpilam

te ktore juz byly prosze o napiusanie w ktorym tyg

Jejku Mokkate :( Idź jak najszybciej do innego gina o konsultnację i zacznij jak najszycbiej się leczyć. A co się robi z pękniętą szyjką? Leczy się jakoś farmakologicznie czy zabiegowo?

Sylwia, mi pediatra powiedziała wczoraj, że najlepiej zrobić usg w okresie od 6 tygodnia do ukończenia 2 miesiąca, czyli to będzie 6-8 tygodni.

ja na usg bioderek byłam 26 kwietnia czyli Jagunia miała wtedy miesiąc...a z tymi terminami oni naprawdę oszaleli
do gina 12 maja..mam nadzieję,że nie będzzie żadnych przykrych niespodzianek..szyjka popękała mi z obu stron w czasie porodu,ale mam nadzieję,że wszystko dobrze się wygoiło...współczuję mokate, ja jednak na twoim miejscu skonsultowałabym to z innym specjalistą..

Dzięki dziewczyny za rady. Tak zrobię.
Już się umówiłam do innego gina za tydzień.
Jestem dobrej myśli. :)

A na USG bioderek kazali mi pójść jak dziecko skończy miesiąc.
Byłam, wszystko OK, a następne badanie po 6 tygodniach od pierwszego.
Zastanawiam się czy musi faktycznie być tak często, skoro jest dobrze?
Ale nie jestem lekarzem, więc nie wiem.
Moja starsza w ogóle nie miała tego robionego i biodra są w porządku.

Mokkate, Daria pewnie nie miała robionego, bo kierowane na nie są te dzieci, które przy badaniu jeszcze w szpitalu nieprawidłowo odwodzą bioderka albo jest tego podejrzenie.
A byłaś na usg prywatnie czy państwow? Ciekawi mnie ile to może kosztować.

ja byłam prywatnie i w W-wie kosztowało mnie to 72 zl - doktor robiący usg powiedział, że wszystko ok i aby drugi raz już nie robić - hm...

mokkate: ojoj! a to jakos czulas?? tzn. jkies objawy??

my nie bylismy jeszcze na usg, mamy szczepienie na 4 maja + wizyta u pediatry. myslicie ze nas skieruje na to usg, czy mam sama zalatwiac??

reklama
Ja dziś w dobrym humorze. Mały wyjątkowo grzeczny (odpukać w niemalowane). Od kilku dni śliczna pogoda, więc przesiaduję w ogródku i opaliłam się już, jakbym z wczasów wróciła ;D

Do góry