reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak się czujesz mamo?

czy wy tez miewacie bole kosci ogonowej
jak siedze i mam zamiar wstac to mam wrazenie ze mi zaraz cos ją rozerwie- potforny booooollllllllll:szok:

reklama
o i to bardzo czesto:baffled:
a ja dzisiaj znowu do lekarza ide tak sie dusze kaszlem cala noc nie moglam spac te chorobstwo juz prawie od 3 tygodni mnie nie opuszczca:sick:
ale naszczescie bylam rowniez dzisaij z synkiem na kontroli i chociaz maluch wyzdrowial:tak:

Mnie kość ogonowa przestała boleć już jakiś czas temu, krzyże też, za to coraz częściej boli mnie brzuszek :sick: Wydaje mi się jakby rozciągnięty był już do granic możliwości, cały naprężonyi napięty, czasem robi się też twardy :baffled: Nie wiecie czy to normalne zjawisko? Wizytę u lekarza mam dopiero za 2-3 tygodnie.

Joasiek jak najbardziej normalne, macica przygotowuje się do porodu, z tym, że nie powinny temu towarzyszyc bóle w podbrzuszu takie jak na okres, ja takie miałam z 3 tygodnie temu i lekarka mi kazała łykac no-spę. Bóle pojawiały mi się nieregularnie prze 3 dni, z 5-6 dziennie, promieniujące do krzyża - takich nie powinno byc, na szczęście no-spa pomogła i przeszło mi. Brzuch mi twardnieje cały czas, ale to zupełnie inne uczucie, choc nie powiem, że przyjemne, ma się wtedy wrażenie, jakby brzuch skamieniał i każdy ruch boli, ale to nie są bóle w podbrzuszu typowe dla pierwszej fazy porodu (jak przy bolesnej miesiączce).

Kasiad: dzięki, trochę mnie uspokoiłaś :happy: Właśnie to nie są bóle podobne do miesiączkowych (takie miałam w I trymestrze i lekarz straszył mnie wtedy poronieniem). Teraz odczuwam je zupełnie inaczej - wyżej, dookoła pępka i boli po prostu jak naciągnieta skóra albo naciągnięte mięśnie, czasem jak się człowiek strasznie objadł czegoś to wywalało brzuch i też bolał bo był taki naciągnięty.. jedynie do tego mogę to porównać. Tak mi się właśnie wydawało że to przez rosnącą macicę (brzuszek zaczął mi rosnąć właściwie dopiero od miesiąca) ale wolałam się upewnić :tak:

a mnie boli i kosc ogonowa i brzuszek. szczegolnie po nocy mam wrazenie ze jest strasznie twardy i napiety. wlasnie tak jakby mnie bolaly miesnie brzucha. zadnych skurczow nie odczuwam wiec sie nie martwie. pozatym ta moja "betonowa" szyjak macicy ... :-D

Mi lekarka mówiła, że jeśli brzuch twardnieje i boli po wysiłku czy stresie, to nie jest groźne i mam tylko się oszczędzać. Kazała się niepokoić, jeśli będą to powtarzające się kilkakrotnie, rytmicznie skurcze. Na szczęście jak mnie uspokoiła, to mi przeszło.
A, i w związku z tymi bólami kazała bardzo uważać na zaparcia i zwalczać je dietką, a nie wypróżniać się na siłę. I nie czyścić zbyt intensywnie nosa - też napina się wtedy mocno brzuch

Kurczaki a mnie wlasnie lapie przeziebienie czy tez grypa: katarek, swedzenie gardla i jak na razie mleczko z miodzikiem i herbatki nie pomagaja....na razie...mam nadzieje!

a ja się dowiedziałam (dopiero po wymazie gardła) że hodujęjakieś paskudne bakterie , od dłuższego czasu boli mnie gardło. ale niestety sie ich nie pozbęde ponieważ antybiotyki na które są wrażliwe a są ich aż cztery są zabronionymi w ciąży:wściekła/y: i to dopiero jest porażka:sick:

reklama
Dziewczyny, zaczęły mnie w nocy chwytac straszne skurcze łydek i stóp. Nie wiecie, czy mogę łykac magnez dodatkowo, skoro już łykam Feminatal, a w nim jest 70 mg magnezu?? Nie chciałabym przesadzic, wiadmomo, że jak za dużo, to też niedobrze.
W dzień za to zdarzają mi się bóle w pachwinach i bóle wzgorka łonowego :szok: Jakoś sobie nie przypominam, żeby mnie tak bolało w poprzednich ciążach, choc może nie pamietam, bo to było strasznie dawno.
W ostatnich dwóch tygodniach brzuchol mi wyskoczył (wcześniej ludzie się dziwili, bo nie było widac, ze jestem w ciąży, pewnie dlatego, że od zawsze miałam zdecydowanie za dużo ciałka :zawstydzona/y: ), no i zaczynają się dolegliwości ostatniego trymertru.

Do góry