reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

u nas dalej drzemki, Aluta sama zabiera dupę do spania, każe się tylko zaprowadzić i minutę poczytać przed spaniem;-)

reklama
u nas tez nadal drzemanko:tak:tylko czytanie przed drzemaniem to miń. 30minut:-p
myśle ,że jak pójdzie do przedszkola to odsawi drzemki wiec niech śpi póki może;-)

Powiem Wam, ze chcialabym, zeby Sara w ciagu dnia chociaz z godzinke pospala i zeby chodzila tak jak inne dzieci potem spac o normalnej porze :sorry2:
Bo ona od kilku dni nawet bez spania w ciagu dnia, zasypia kolo 21:30-22:00 :baffled:
Spi do ok. 8:00 jak ide do pracy, a jak mam wolne to do ok. 9:00-9:30 :tak:

A tak w ogole to co z dziecmi w przedszkolu, ktore nie sypiaja w ciagu dnia?

o hihi Alutka jest przekochana nawet sama siebie zaprowadza!! ja bym tak chciala z Szantuska ale.. niesttey drzemke widze jeszcze potrzebuje (w wiekszosci przypadkow) ale sama zeby sie zaprowadzila ? nigdy! lobuz nie chce sie klasc mimo iz jest zmeczon wrr :D

a wieczorkiem chodzi spac 21-21:30 bez wiekszego marudzenia :D spi.. hm roznie dzis wstala kolo 10:20 :D

ja to nie wiem jak będę funkcjonować jak Aluta przestanie spać w dzień, czasem przychodzę z pracy totalnie wykończona i te drzemki mnie ratują:tak:

Bedyta- ja nie pracuje i drzemki Ami mnie ratuja:-p
Sandra- ja mam nadzieje ze nie usypiaja dzieci na siłe bo moja rozniesie przedszkole:blink:wydaje mi sie ze dzieci bawia sie w innym pomieszczeniu niz te co spia i tyle

u nas od grudnia, po wielu wielu trudach udało mi się tak nauczyć małą, że spi od 19.15-8 rano:tak::tak:
w dzień nie śpi wogóle:no: chyba, że bardzo się zmęczy, czasem też nie doczeka bajki

ale tak jest ok, mam cały wieczór dla siebie no i M oczywiście;-)

mikusia to super:tak: jednak nie ma to jak rutyna i zasady dla dzieciaków:tak:
sandra na siłę to może nie usypiają, ale leżakowanie jest:-D weźcie pod uwagę, że jak dzieciarnia zacznie chodzić do przedszkola to będzie wcześniej wstawać, no a wtedy jest szansa, że na drzemkę się zgodzi:-D

reklama
Bedytko, tylko, ze ja bede Sare zawozic do przedszkola przed praca, czyli kolo 8:30, wiec wstawac bedziemy tylko pol godzinki wczesniej niz zwykle, wiec nie wiem czy przejdzie u Sary to lezakowanie :baffled::sorry:Zwlaszcza, ze ona nie usiedzi w miejscu 5 minut :sorry: No chyba, ze bedzie widziec, ze inne dzieci leza, to tez sie polozy :sorry:
A poza tym to chyba wolalabym, zeby na drzemki nie chodzila, bo pozniej bedzie mi w dupe dawac w domu do polnocy ;-):-D;-)

Do góry