reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

Ollesia...ty karmisz piersia?i czy Piotrus sam umie zasypiac?jesli nie potrafi to musisz go tego nauczyc, bo w przeciwnym razie zawsze bedziesz wstawac do niego. moze daj mu kaszke na noc, wedlug mnie albo on sie przyzwyczail do tego ze dostaje cyca co 2 h albo potrzebuje przytulenia.
moja mala sama sie przestawila, ale powiem ze na samym poczatku spala ze mna bo mi sie nie chcialo wstawac,ona tez potrzebowala bardzo bliskosci, jak byla mlodsza to nie moglam jej odlozyc bo zaraz byla pobudka i placz, ona w dzien spala na mnie,nie moglam sie ruszyc(teraz to juz jej sie w tej malej glowce nie miesci zeby na moim brzuchu spac, uwaza ze to niewygodne, a wczesniej bylo:-D ), jak miala 3 miechy to postanowilam ze bedzie spala u siebie dalam na noc butle a pozniej cyca i jak usnela przy cycku to odkladalam ja do lozeczka.w dzien kladalm ja do wozka i usypialam bujaniem, az w koncy bujanie nie bylo potrzebne i sama nauczyla sie zasypiac. jesli mam byc szczera, to albo moja mala sama nauczyla sie spac w nocy, albo przez to ze na poczatku spala ze mna. teraz jak sie zbudzi i zaczyna sie bawic to ja nie zwracam na to uwagi, jest ciemno i cicho bo to noc, dostaje smoczka i jak nikt na nia nie zwraca uwagi to sama idzie dalej spac...bo co bedzie sama robic:tak:

reklama
a ja po dlugiej analizie doszlam do wniosku,ze mala zaczela spac lepiej z 2 tylko pobudkami odkad dostaje butle na noc...
z cyca coraz mniej mleka leci,wiec musi sie niezle nameczyc aby cos z niego wycisnac i moze to ja zniechecilo do pobudek co 2 h:confused:

Redaktorka napewno!! ja odkąd małej nie karmie cycem w nocy to tak samo spi elegancko..a wczesniej tez sie budziła co 2- 3 ha na jedzenie..:tak:butla jest bardziej sycąca..i wolniej sie tarwi..i dlatego rzadziej sie budzą:-)

Redaktorka napewno!! ja odkąd małej nie karmie cycem w nocy to tak samo spi elegancko..a wczesniej tez sie budziła co 2- 3 ha na jedzenie..:tak:butla jest bardziej sycąca..i wolniej sie tarwi..i dlatego rzadziej sie budzą:-)

no wlasnie, moze dziewczyny sprobojcie nakarmic dzidzie butla na noc...

no moja Alka już bez cycka od 2 tygodni i przesypia całe noce, tzn. ok. 20 butla kaszki i następny posiłek ok. 8, czasem nad ranem słyszę, że się obudziła, ale nie reaguję to ona jeszcze usypia:-D
a na cycku budziła się około 23, wypijała flachę z mlekiem i też spała do rana:-D

u nas dalej spanie w nocy bezproblemowo mimo , ze jestesmy na cycu ...ostatnie pociagniecie najpozniej 21.00, a pozniej jak w zwgarku 6.00
Bedyta zaintrygowal mnie twoj suwaczek ...gdzie udajecie sie na ten luz ?????

silunia do Grecji, ze znajomymi, już prawie wszystko załatwione:-D tylko czekam aż Alka troszkę podrośnie, żeby zdjęcie do paszportu zrobić, normalnie się nie doczekam:-D:-D:-D

Ollesia...ty karmisz piersia?i czy Piotrus sam umie zasypiac?

Karmie piersia. Probowalam dawac Piotrusiowi kleik albo kaszke na noc, ale nie chce pic. Najwiekszy jego sukces to 50 ml. Myslelismy z P., ze moze od niego bedzie pil, ale guzik. Pomemlasi chwile smoczek i na tym koniec. Jak dostaje kaszke lyzeczka, to nie otwiera buzi.
Wieczorm najczesciej zasypia przy piersi (wiem, ze nie powinien, ale nie mam pomyslu, jak to zmienic), ale potrafi tez zasnac sam. Jak nie usnie przy jedzeniu, to odkladam go lozeczka, chwile trzymam za raczke, a on zasypia. Ale nawet jak zasnie sam, to budzi sie w nocy. I nie pomaga samo przytulenie. Wyglada na glodnego, bo spija mleko z obu piersi.
Moze faktycznie, jakbym karmila go butla, to spalby lepiej, ale ja mam tyle pokarmu... Troche mi szkoda z niego rezygnowac.

Karmie piersia. Probowalam dawac Piotrusiowi kleik albo kaszke na noc, ale nie chce pic. Najwiekszy jego sukces to 50 ml. Myslelismy z P., ze moze od niego bedzie pil, ale guzik. Pomemlasi chwile smoczek i na tym koniec. Jak dostaje kaszke lyzeczka, to nie otwiera buzi.
Wieczorm najczesciej zasypia przy piersi (wiem, ze nie powinien, ale nie mam pomyslu, jak to zmienic), ale potrafi tez zasnac sam. Jak nie usnie przy jedzeniu, to odkladam go lozeczka, chwile trzymam za raczke, a on zasypia. Ale nawet jak zasnie sam, to budzi sie w nocy. I nie pomaga samo przytulenie. Wyglada na glodnego, bo spija mleko z obu piersi.
Moze faktycznie, jakbym karmila go butla, to spalby lepiej, ale ja mam tyle pokarmu... Troche mi szkoda z niego rezygnowac.

masz racje ollesia, skoro masz pokarm to nie ma co sie meczyc i go potem w nocy odciagac...na to samo by wyszlo...licze, ze u Was rowniez niedlugu ureguluje sie sen:-) :-) trzymam kciuki za wszystki dzieciaczki budzace sie w nocy co 2 godz;-)

pamietajcie wyspimy sie do woli na emeryturze:-D

reklama
redaktorka, na emeryturze to nam przyjdzie wnuki bawić i tyle będzie z tego wysypiania się;-);-);-)

Do góry