reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

Ewa współczuje...wiem jak to jest bo mi swego czasu Filipek też się tak budził... ale z czasem mu to przeszło.... chociaż nie wiem czy miała w tym udział herbatka którą mu dawałam do picia jak sie w nocy obudził...:tak: chyba go suszyło bo potem już sie nie budził....
moja herbatka to woda z cukrem (najpierw doprowadzam do zagotowania i potem 5 minutek gotuje to) ewentualnie zamocze w tym woreczek rumianku :-) słodze to mniej wiecej tak jak ja słodze:-) Filipkowi to strasznie smakuje...

slodzisz:confused::szok:myslalam,ze wszystkie mamuski walcza z cukrem....

reklama
:szok:ja tez myslalam, ze u takich maluszkow unika sie cukru i soli, ja przynajmniej unikam

Sandra co Ty tej swojej corci "robisz", ze tak dlugo Ci spi w nocy, ja tez chce juz przespac cala nocke, moja budzi sie raz w nocy i daje jej juz tylko 130ml,
ale i tak wstaje co noc na flaszke:-(

u nas dzis kolejna porażka- nie dość,że standardowo ze 4 pobudki, to jeszcze miedziy 1, a 2.30 mojemu dziecku zebrało sie na zabawy.... pochlastac sie można:baffled:

Ewa współczuje, moja po choróbsku dochodzi do siebie czyli do standardowego spania w jej przypadku:tak:
spała od 22.30 do 8.00 po czym tatuś przewinął , pobawiła się 30min. mamusia dała cyca i mała znowu usnęła jest 11.30 a ona nadal śpi:-D rośnie mi śpioch -po mamusi:-D

U nas tez dzis paskudnie. Cala noc Piotrus plakal. Jest juz ciezki i jak wygina mi sie, gdy go trzymam na rekach, to nie daje rady. Jak go odkladam, to ryk jest potworny.

a u nas z tą nocą to różnie raz śpi raz nie śpi i sie budzi dwa razy:-) Ollesia to faktycznie chyba po mięsku bo u nas było zatwardzenie, biedny tak się meczył.... poza tym to strasznie niespokojny był w dzień i też sie tak wyginał i prężył, bo chyba brzuszek go bolał:-( ale teraz już lepiej bo daję mu marcheweczkę do picia albo ze słoiczka, i zamiast mięska gotuję zupki:)

a co do herbatki to słodzę.... to przepis lekarki:) powiedzcie co mu będzie z cukru??? my też jemy cukier:) jest niezdrowy ale w dużych ilościach:) a ileż to ma herbatka cukru?:-)

tfu tfu, moja Alka ostatnio przesypia całe nocki, co wcale mnie nie smuci, bo Wojtek pił mleko w nocy do 1,5 roku, byle tak dalej:-D :-D :-D

reklama
Dziewczyny, jak Wy to robicie? Piotrus budzi sie ze 3/4 razy. Jak ma dla nas litosc, to 2. :-) Ale juz dawno nie mial litosci... :-p

Do góry