reklama

Jaki poród ??

kurcze a to juz coraz bliżej
teściowa mi wczoraj powiedziała ze diewczynki z regóły chca przyjsc na śiwat szybciej
przed terminem ::)

reklama
cześć, ja słyszałam że pierwsze dziecko rodzi się przeważnie przed terminem ale nie ma reguł ,naprawde. moją córcie urodziłam dwa dni przed terminem a z kolei koleżanka (też córke) no i też kuzynka dwa tygodnie po. Tak trzeba sobie liczyć dwa tygodnie przed i po terminie
Ja już powoli pakuje torbe do szpitala :) lubie mieć wszystko przygotowane

no z tym terminem to nigdy do końca nie wiadomo

a co do typu porodu to sama nie wierzyłam ale mój Grześ zapytał mnie dziś czy nie wolałabym rodzić w wodzie???
byłam w szoku do tej pory był jakiś taki bardziej obojętny albo bał sie o tym mówić a teraz mówi ze odległośc nie ma znaczenia ze mnie dowiezie ze cena też ważne zeby mi było lżej naprawde byłam pełna podziwu kiedy słyszałam jego słowa szok ;D

ja zamierzam rodzić naturalnie z zzo w toważystwie mojego chłopaka,choć jestem przeciwna tzn "porodom uznałam",że nie mam prawa odbierać mu widoku jak na świat przychodzi nasze jedyne dziecko...nie chcę,aby kiedykolwiek miał do mnie pretensję,że coś w życiu go przeze mnie ominęło...

a ja chciałam żeby Grzesiek był boję sie sama rodzić
w sumie wiem ze i tak cały obowiązek spada na mnie ale chciałabym żeby wiedział jak to jest
i żebym nie była tak całkiem sama i żeby zobaczył nasze maleństwo w tym samym momencie co ja po raz pierwszy

Ja jestem zdecydowana na cesarkę i to planowaną! Moja dr wyjaśniła mi wszystkie "za" i "przeciw" takiego wyboru, ale nie namawiała do zmiany decyzji, stwierdziła, że szanuje wybory swoich pacjentek. Bardzo mnie to cieszy, bo dostaję gęsiej skórki na samą myśl o naturalnym porodzie!

reklama
ivka76 pisze:
Ja jestem zdecydowana na cesarkę i to planowaną! Moja dr wyjaśniła mi wszystkie "za" i "przeciw" takiego wyboru, ale nie namawiała do zmiany decyzji, stwierdziła, że szanuje wybory swoich pacjentek. Bardzo mnie to cieszy, bo dostaję gęsiej skórki na samą myśl o naturalnym porodzie!

i ja muszę pogadać z moim lekarzem na temat CC - nie wyobrażam sobie innego porodu :( koszmarnie boję się naturalnego porodu :(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry