reklama

Jakie pampersy najlepsze?

Zawsze układam w dół :)
Miałam jedną paczkę lupilu jak był noworodkiem i nam nie przeciekały, ale na każdym dziecku układa się inaczej lub może takie partie się trafiły 😅 mi jak wspomniałam wyżej najbardziej odpowiadają happy. Dada mam wrażenie, że ledwo zrobi siku i już strasznie śmierdzi, więc trzeba bardzo często zmieniać. Happy mają też dużo lepsza chłonność i nie ma wrażenia, że pampers jest z każdej strony mokry. Ale to najlepiej kupić małą paczkę i samemu sprawdzić 😉

reklama
U nas sprawdza się biała Dada i tradycyjne Pampersy, synek jest zalany ale tylko gdy za duźo nasika i po prostu przebiera 🙈- czyli w nocy gdy o tej porze zapomnę go przebrać. No musi być w nocy przebrany bo inaczej rano jest powódź 😄

Ja używałam złotych Dada, ale mam wrażenie, że coś się zepsuło od kiedy te białe wprowadzili. Tetaz śmierdzą. Niebieskie Dady oraz Lupilu moim zdaniem przeciekają, ubranko wilgotne, a w dodatku jak pieluchę ściągam to pupa zawsze jest mokra. Nawet, jak w pieluszce prawie nic nie ma. Lubiłam oryginalne Pampersy Sleep & Play, bo cieniutkie były i chłonne, ale jakoś ich nie widzę teraz w sklepie, do którego mąż ma vouchery z pracy. Teraz kupuję Pampers Active Baby i jestem zadowolona.

Chyba wycofane? Nie są nigdzie dostępne
Szkoda bo u nas sprawdziły się super. Nigdy nie przeciekły, nawet jak była biegunka. Ja mieszkam za granicą i tutaj są normalnie dostępne. Wiem,że kiedyś można było je kupić w Auchan. Używaliśmy jeszcze Lupilu z Lidla i też dawały radę. Ewentualnie Pampers ale one naszpikowane chemią i śmierdzą.

Jestem w szoku, ile osób poleca lupilu 😳 u nas przeciekały strasznie, i wydawało mi się że to taki szajs. A tu proszę. Jednak każdemu sprawdza się co innego.
Dla mnie nie ma lepszych pieluch niż biała dada. Są chłonne, nic nie przeciekało. Używaliśmy przez kilka pierwszych miesięcy. Teraz córeczka ma 8 miesięcy a synek ponad 2latka, więc ta zmiana pieluszki nie jest już tak często jak u noworodusia dlatego używamy dade złota, Zielona, rossmannowskie (zalezy co jest na promocji)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry