Do krzyś12 napisz mi Kochana czy jak Twój Synek był jeszcze w łóżeczku, w szpitalu widziałaś jakieś niepokojące zachowanie, np.układanie się inaczej niż inne dzieci - jak? Wylew mieliście w obu komorach? z poszerzeniem? I jaki był obraz usg główki. U nas usg zrobią przed wyjściem dopiero. Mamo krzyś12 nie trać nadziei! Wiem, że są strasznie duże chwile zwątpienia ale nadziei nie wolno nam tracić! Nigdy!
Od wtorku mieszkam w internacie. Wróciłam wczoraj do domu zrobić pranie i prasowanie. Ciężko było mi wyjeżdżać....
Kuba miał 4 bardzo ciężkie bezdechy. Pierwszy we wtorek, saturacja spadła do 20 i akcja serca też poleciała. Kolejny podczas kąpieli, ale nie wiem jak duży. W środę rano też się pojawił ale szybka reakcja nie pozwoliła na tak duży spadek. A wczoraj było najgorzej... Kuba był reanimowany.
Przepraszam ale nie jestem gotowa na opisanie bezdechów.
Boje się. Nie boje się mojego dziecka ale tego co może przynieść jutro. Tego żebym na czas zareagowała, żebym umiała pomóc Kubie, żebym nie popełniła błędu.
Po wczorajszym bezdechu wróciliśmy na cpap. Wcześniej był tlen pod budkę. 2 - 3 litry. To dużo, prawda?