reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jestem w ciąży- co dalej?

Hej dziewczyny,
Zrobiłam dzisiaj test ciążowy i wyszedł pozytywny. Wybrałam się również na badanie beta. Poniżej wrzucam Wam wynik oraz normy. Mam bardzo nieregularne miesiączki i moje cykle trwają po 50 dni a niektóre po 20, dlatego nie jestem w stanie określić samodzielnie który to może być tydzień. Szacuję, że mniej więcej 5. Jakie kroki powinnam podjąć na tym etapie? Jest jeszcze za wcześnie na ginekologa?
Zrzut ekranu 2021-12-6 o 21.22.05.png

reklama
Idź do ginekologa za dwa lub trzy tygodnie. On ci dalej wszystko powie.
I koniecznie kup sobie kompleks witamin lub sam kwas foliowy.
Z widełek wynika, ze jesteś w 4tc.

Wczesna ciąża. U ginekologa na USG ciążę można zobaczyć po przekroczeniu 1000 w becie, na gorszych aparatach po becie 1500.
No witaminy , przede wszystkim kwas foliowy albo foliany dla kobiet w ciąży. W każdej aptece będą wiedzieć co ci polecić.

No i powtórz betę za 2 dni.

Do góry