• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kącik małego smakosza

Ja tak jak natalion... Lekarka zabroniła kaszek i kleików coby "małego" nie tuczyć :-) Ale za to obiadki wsuwa ładnie, raczej wszystko mu smakuje, gorzej z owocami :eek: Jak mu zasmakuje (czytaj: jest słodkie) to zje bo inaczej to pluje... A soczków wogóle nie chce mi pić :confused2:
o, skąd ja to znam???;-)pić to tylko cyc, no chyba że jakieś Święto Lasu akurat jest to wypije soczek ale musi być słodki:cool:

reklama
Moje dziecko zaczęło lubić jeść na leżąco co uważam za niezbyt bezpieczne... nie wiem jak go od tego oduczyć?
A wy podajecie dzieciom jedzenie na śpiocha i nie boicie się,że dziecko się zakrztusi?

mała mi ja długo dawałam mleczko trzymając małą w ramionach ale teraz jak zrobiła sie z niej jedna mała kulka energii wyrywa mi sie i wierci na boki więc podaje jej butle na naszym łóżku. Ona wtedy sie przekręca na boczek i wciaga, choć czasem i na pleckach leży i sobie butle podtrzymuje, nigdy nic sie nie działo więc moja w boju zaprawiona :-p na śpiocha też sie nigdy nie zakrztusiła, ale wiesz my mamy łóżeczko tak lekko z ukosa nie na płasko bo pod przednie nogi włożyliśmy książki :cool2: miało to nam pomóc na bóle brzuszka kiedy jeszcze noworodkiem była i faktycznie pomogło ;-)

ja mojej tez daje na lezoco. Kiedys jadła w ramionach ale wiadomo jak miała 2 kg to sie nic w rekach nie czuła ani nic mi sie nie wierciło. Teraz moja w ramionach to podskakuje, kopie w krzesło, obraca sie wiec daje na lezoco. W bujaczku natomiast ciagle mi sie buja. Ostanio cos zaden obiadek specjalnie jej nie pasi troche poje a reszte to ja juz prosze. Generalnie ledwo zje pół duzego słiczka. Niestety juz te obiadki po 6 miesiacu maja same grudki i sadze dlatego małej nie podchodza. No ale nie moge ja przyzwczajac do papek bo ma sie uczyc jesc a nie cofac.

Ja Filipa karmię na rękach. Pod ręką mam zazwyczaj poduszkę a wieczorem jak karmimy w sypialni to kładę go na naszą poduszkę i wtedy jest wyżej. Tak mi wygodnie i czuję się bezpieczniej, też się obawiam o zakrztuszenie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry