• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Kącik małego smakosza

tylko bezmleczną,bo przeciez jak na pepti,to pewnie ma alergię.U nas Sinlac zdał egzamin,uzywałam tez kleiku kukurydzianego i ryzowego,a ostatnio kupiłam ryżową z malinami.Ale ja nie daję z mlekiem,tylko z owocami ,na II sniadanko,tak ze 2-3 łyżeczki,bo mój doktorek fanem kaszek nie jest ,bo tuczą dzieci:)- Amelka ostatnio ważyła 6630,teraz pewnie do siódemki dobija,więc ja tak ostrożnie:).

reklama
mamaNatki kaszki to tylko bezmleczne ,jak jest na pepti,chyba,że pije pepti nie z powodu skazy....większosc kaszek mlecznych z bobowity są chyba na bebiko,a nestle na bebilonie,ale nie powiem Ci na 100%
nasza doktorka tez uważa ,że tuczą
Natka waży juz ponad 7kg:)to sporo jak na niejadka:)

elusiu nestle to na mleku nan ;-)
z bobovity na bebilonie albo bebiko

ale ja zauważyłam że mimo iż moja jest na bebiko to nie ma żadnych problemów po kaszkach z nestle tak więc aż tak bym na to nie patrzyła. Ale jak dzidziuś ma alergie to zdecydowanie kaszki bezmleczne :tak:

Ostatnia edycja:
Maja też na Pepti, jak dałam jej zwykly Bebilon to ją wysypało, ale po kaszce mleczno-ryżowej nic się nie działo, co ciekawe.
A Maja waży 7,5 kg :-)

dziewczyny znowu potrzebuję Waszej pomocy...

Hania od wczoraj mi dość sporo ulewa, praktycznie prawie po każdym jedzeniu. Odbija i potrafi nawet spory czas po jedzeniu "oddać" część pokarmu :/ lekarka kazała kupić zagęszczacz do pokarmu w aptece... Nutro coś tam... może powinnam dodawać już trochę kleiku czy czegoś do mleka ?? poratujcie...

czy mając skończone 2 miesiące powinna nadal pić tylko mleko ?? jesteśmy na bebilonie...

vii Natalka też dośc długo ulewała,ale po 4tym mcu jej minęło samoistnie,może to mleczko jej nie służy?mając 2 miesiace skończone raczej powinna pić nadal to mleko,bo kleiki są od 4mca,niewiem jak to z zagęszczaczami :)

tylko ona właśnie wcześniej tyle nie ulewała... czasem coś tam sobie wypluła, ale bardzo rzadko, a od dwóch dni są to już większe ilości i prawie po każdym każdym karmieniu... na bebilonie jesteśmy od miesiąca, wcześniej było bebiko i takie akcje też się zdarzały :/

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry