• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kącik małego smakosza

tylko bezmleczną,bo przeciez jak na pepti,to pewnie ma alergię.U nas Sinlac zdał egzamin,uzywałam tez kleiku kukurydzianego i ryzowego,a ostatnio kupiłam ryżową z malinami.Ale ja nie daję z mlekiem,tylko z owocami ,na II sniadanko,tak ze 2-3 łyżeczki,bo mój doktorek fanem kaszek nie jest ,bo tuczą dzieci:)- Amelka ostatnio ważyła 6630,teraz pewnie do siódemki dobija,więc ja tak ostrożnie:).

reklama
mamaNatki kaszki to tylko bezmleczne ,jak jest na pepti,chyba,że pije pepti nie z powodu skazy....większosc kaszek mlecznych z bobowity są chyba na bebiko,a nestle na bebilonie,ale nie powiem Ci na 100%
nasza doktorka tez uważa ,że tuczą
Natka waży juz ponad 7kg:)to sporo jak na niejadka:)

elusiu nestle to na mleku nan ;-)
z bobovity na bebilonie albo bebiko

ale ja zauważyłam że mimo iż moja jest na bebiko to nie ma żadnych problemów po kaszkach z nestle tak więc aż tak bym na to nie patrzyła. Ale jak dzidziuś ma alergie to zdecydowanie kaszki bezmleczne :tak:

Ostatnia edycja:
Maja też na Pepti, jak dałam jej zwykly Bebilon to ją wysypało, ale po kaszce mleczno-ryżowej nic się nie działo, co ciekawe.
A Maja waży 7,5 kg :-)

dziewczyny znowu potrzebuję Waszej pomocy...

Hania od wczoraj mi dość sporo ulewa, praktycznie prawie po każdym jedzeniu. Odbija i potrafi nawet spory czas po jedzeniu "oddać" część pokarmu :/ lekarka kazała kupić zagęszczacz do pokarmu w aptece... Nutro coś tam... może powinnam dodawać już trochę kleiku czy czegoś do mleka ?? poratujcie...

czy mając skończone 2 miesiące powinna nadal pić tylko mleko ?? jesteśmy na bebilonie...

vii Natalka też dośc długo ulewała,ale po 4tym mcu jej minęło samoistnie,może to mleczko jej nie służy?mając 2 miesiace skończone raczej powinna pić nadal to mleko,bo kleiki są od 4mca,niewiem jak to z zagęszczaczami :)

tylko ona właśnie wcześniej tyle nie ulewała... czasem coś tam sobie wypluła, ale bardzo rzadko, a od dwóch dni są to już większe ilości i prawie po każdym każdym karmieniu... na bebilonie jesteśmy od miesiąca, wcześniej było bebiko i takie akcje też się zdarzały :/

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry