• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Kącik małego smakosza

reklama
Dziewczyny, podajecie już Waszym pociechom gluten? Bo mi pediatra kazała od 6 m-ca, czyli mamy jeszcze parę dni czasu ale nie wiem jak to zrobić...? Do czego dodawać - do obiadku, deserku...? Jest specjalna kaszka manna z Bobovity wieloowocowa ale takiej to chyba nie dodam do obiadku warzywnego? Czy lepiej dodawać zwykłą kaszę manną błyskawiczną (można wogóle?)? Szukałam po internecie kaszki mannej takiej specjalnej dla dzieci ale o neutralnym smaku (bez owoców) ale nie znalazłam, nie wiem czy wogóle takie są?

A tak wogóle to mały ma takie szorstkie plamki na plecach i na zgięciach po kolanami i lekarka powiedziała że to może być uczulenie na mleko (daję małemu Bebilon) :baffled: Ale dopiero teraz by to wyszło jeżeli on jest na Bebilonie praktycznie od urodzenia :baffled:

No właśnie z tymi uczuleniami tak jakoś dziwnie jest, że na początku potrafi być ok, a potem nagle wychodzi to uczulenie.

A jak ja karmię mieszanie i w tej chwili 3x butla i 4x cyc to kiedy ten gluten mam wprowadzać? Teraz czy jak skończy 6 miesięcy? Od soboty już będę 4x butlę dawać i 3x cyc i tak co tydzień o 1 cyc mniej.

Ostatnia edycja:
Jak dziecko jest na piersi to gluten się wprowadza w piątym miesiący (czyli po skończonym 4 miesiącu). Jak dziecko jest na mm to wprowadza się w szóstym meisiącu (czyli jak skończy 5 miesięcy). Czyli E-lona już możesz wprowadzać. Chyba że lekarz zaleci inaczej niż w schematach. U nas kazała alergolog zaczekać z glutenem do roku, bo mały ma silną alergię.

A jak się karmi mieszanie to jak ma 5,5 miesiąca? ;-)
U Laury jakaś alergia chyba jest tylko nie wiadomo na co, bo pomimo odstawienia nabiału to skóra nadal nad kolankami trochę szorstka i na ramionach ma takie wypukłe czerwone. I nic poza tym.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry